Welke schooltas kies je voor je kinderen? Laat hen zelf kiezen!

Eerst even wennen op school

welke schooltasZodra je kind naar school gaat, nemen ze meestal van jou als ouder nog wel aan wat een mooie schooltas is. Ze hebben er nog niet eerder een gezien van leeftijdgenootjes. Hun smaak komt nog redelijk overeen met die van jou. Welke schooltas je kiest maakt dan nog niet zoveel uit. Als er maar een drinkbeker een appel en een broodtrommel in passen. Kies om te beginnen een lichte, niet al te dure tas. Want voor dat je het weet hebben ze hele andere ideeën over welke schooltas cool genoeg is om mee naar school te nemen. Ze maken zich wat meer los van hun ouders. En het kiezen van een schooltas, die precies bij hen past is een belangrijke stap naar het ontwikkelen van een eigen smaak. Sommige kinderen zijn daar al veel jonger aan toe trouwens. Die hoef je al helemaal geen smaak meer op te leggen.

 1. Roze rugzak met paarden

  welke schooltasDeze roze kinderrugzak (zie boven) is ideaal voor een jong kind om mee naar school te nemen. Met een rugzak kunnen ze zich nog steeds lekker vrij bewegen. En toch dragen zij hun eigen lunch en tussendoortje met zich mee.

 2. Een haai op je rug!

  haaien rugzak kinderenVoor jongens en meisjes die van dieren houden is deze haaien rugzak een leuk idee. Laat ze zodra ze wat ervaring hebben opgedaan op school, lekker hun eigen rugzak uitzoeken. Eventueel als verjaardagscadeau. Zij gebruiken deze elke dag, kies daarom voor een goede kwaliteit.

Welke schooltas voor de middelbare school?

Zodra je kind naar de middelbare school gaat, welke schooltas kiest je kind dan? Jij hebt als ouder niet veel inspraak meer op die keuze. Probeer er in elk geval voor te zorgen dat je kind een stevige tas kiest om zijn of haar boeken de hele dag in mee te zeulen. Anders kun je meerdere keren per jaar een nieuwe tas aanschaffen. Ze worden vaak niet zachtzinnig behandeld die schooltassen, dus het maakt echt verschil welke schooltas jouw kind kiest.

 1. Stevige rugzak mee naar school

  Eastpack rugzakfjallraven rugzak geelZeker als je kind op de fiets naar de middelbare school gaat, is een rugzak nog steeds een handige keuze. Kies een stevig model. Kies bijvoorbeeld een van de Eastpak rugzakken. Die kunnen wel een tijdje mee. De eenvoudige modellen en onopvallende kleuren, passen precies bij een puber, die vooral niet teveel op wil vallen. En kiest jouw kind wel al kleur? Dan zijn de Fjallraven rugzakken (rechts) er in alle kleuren van de regenboog.

 2. Mooie lederen schooltas

  cowboysbag-the-bag-oliveWeet je zoon of dochter heel precies welke schooltas zij willen? En is dat een dure lederen tas? Schroom dan niet om daarin te investeren aan het begin van hun middelbare schooltijd. Zo’n tas kan gemakkelijk meerdere jaren mee!

 

Bewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.