Voordelig speelgoed geven aan je kinderen

voordelig speelgoedWe houden allemaal zielsveel van onze kinderen en willen graag onze kleintjes verwennen met leuk speelgoed. Met Sinterklaas, tijdens kerst en op verjaardagen. Er zijn zoveel momenten in een jaar dat we onze kinderen willen verrassen met iets leuks. Maar het kost veel geld. Wat zouden we kunnen besparen als we voordelig speelgoed kopen? Door vooruit te denken en in de uitverkoop te scoren of mooie tweedehands spullen te vinden. Of door je kind anders te leren spelen en speelgoed te maken van alledaagse dingen. Voordelig speelgoed vinden, kan op leuke creatieve manieren.

Voordelig speelgoed kopen

Als je in december alle cadeaus voor de feestdagen nog moet kopen, betaal je de hoofdprijs. Terwijl in het nieuwe jaar kortingen tot wel 70% van je scherm schreeuwen als je online een speelgoedwinkel zoals Lobbes bezoekt. Misschien wel een mooi moment om alvast voor verjaardagen de mooiste cadeaus in te slaan? Dat scheelt veel op je budget waar je weer andere leuke dingen mee kunt doen. En ook in de zomer is er een uitverkoop, waar je je slag kunt slaan voor de feestdagen. Vooruit denken is geld besparen in dit geval!

Tweedehands speelgoed

Voordelig speelgoed kopen hoeft niet altijd om nieuwe spullen te gaan. Als je bedenkt hoe snel kinderen vaak zijn uitgekeken op hun spulletjes, dan zie je jezelf ook regelmatig de mooiste items naar de Kringloop brengen. Dat doen natuurlijk meer mensen. Dus snuffel daar af en toe ook eens rond en vergeet niet op Koninginnedag een rondje te maken langs de kleedjes. Dat is veruit de meest voordelige manier om aan speelgoed te komen. Of spreek met vriendinnen af dat je met elkaar speelgoed uitruilt, zodat je kinderen steeds wat nieuws hebben. Als je echt mazzel hebt, heb je een zus of vriendin met kinderen die net iets ouder zijn dan die van jou. Je kunt dan zowel kleding als speelgoed helemaal gratis krijgen. Let er wel op dat je dan af en toe wat terug geeft, want de ander betaalt er immers wel voor.

Ander soort speelgoed

Ik herinner mij nog dat mijn meiden klein waren (ze zijn nu 18 en 16), van die dreumesen die de hele dag om mij heen kropen. Zij vonden niets leuker en interessanter dan precies doen wat ik deed. Hing ik de was op? Dan wilden zij dat ook. Roerde ik in de pan? Dan gaf ik ze vaak een houten lepel met een lege pan of een pan met water. Geweldig vonden ze dat! En als ik in de tuin werkte, dan deden ze liever mee met onkruid wieden dan dat ze op hun loopfiets of in de zandbak zaten. Wat ik maar wil zeggen, de eerste jaren hoeft speelgoed echt niet veel te kosten. Als ze ouder worden willen ze vaak wat ze van anderen zien op school. En ook daar hoef je niet altijd in mee te gaan. Want tijd met je kinderen doorbrengen en samen dingen doen blijft altijd het mooiste cadeau wat je ze geven kunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.