Tijd om te dromen, het is vakantie!

door: Vivienne Westerhoud.

Dromen beluisteren

bijzondere kinderkledingDromen hebben we allemaal. En misschien hebben wij er zelf niet altijd naar geluisterd. Maar het is nooit te laat om je dromen te verwezenlijken! In de zomer hebben we allemaal meer tijd om eens lekker weg te dromen. In eigen tuin of op het balkon. In een hangmat tussen palmen, of tijdens een wandeling in de natuur. Zet de TV wat vaker uit en laat je telefoon af en toe gewoon thuis. En stimuleer je kinderen dat ook te doen. Ga op avontuur, droom en ‘uit’ jezelf!

Kinderen en fantasie

dromenIn deze tijd van Netflix, social media en mobiele telefoons, zijn we dagelijks bezig met de rest van de wereld. Onze kinderen ook. Alles is voorgekauwd, voorgebakken en kant-en-klaar. Het laat weinig ruimte aan onze eigen fantasie. En dat is jammer. Want juist vanuit onze eigen fantasie en dromen, kunnen we opmaken waar we gelukkig van kunnen zijn. Dromen komen als er rust is om je heen. Niet door ‘ruis’ verstoord. Zoek dat op met je kinderen en ga op avontuur. De natuur in, lopend of fietsend of ga zwemmen in zee of liggen in een afgelegen duinpan. Of krul je op in een lekkere bank en lees je kind voor. Voorlezen uit leuke kinderboeken stimuleert de fantasie van kinderen. Je kunt een kinderboek met naam laten maken bij Primera. Dan wordt het verhaal nog persoonlijker.

Uiten wie je bent

Het volgen van je dromen begint bij luisteren naar wat bij jou past. Als je dat weet, kun je dat tot uitdrukking brengen. In je woorden, in je daden en ook in hoe je eruit ziet. Welke kleding past echt bij wie jij bent? Bijzondere kleding versterkt het gevoel van ‘anders durven zijn’. Anders zijn is voor kinderen niet moeilijk tot een leeftijd van ongeveer twaalf jaar. Daarna begin het proces van ‘meelopen met de massa’. Stimuleer je kind om zich te uiten en bevestig dat hij of zij precies goed is zoals ze is. Bij de hippe kinderkleding van Jayno bijvoorbeeld, vind je leuke bijzondere combinaties. Laat je kind zelf kiezen welke kleuren, patronen en vormen het graag wil dragen. Stimuleer je kind zichzelf te uiten. Dan heb je de grootste kans dat hij het ook later zal durven. Want er is soms wel wat moed voor nodig om je dromen te volgen en je ware identiteit met de wereld te delen. Maar jong geleerd is oud gedaan!

Geniet van de vakantie en.. droom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *