Smartphone voor kinderen, op welke leeftijd?

Smartphone voor kinderen

smartphone voor kinderenSmartphone voor kinderen, op welke leeftijd kies je daarvoor? Mobiele telefoons zijn erg interessant voor kleine kinderen. Dat komt waarschijnlijk omdat zij er hun vader en moeder elke dag druk mee in de weer zien. Jonge kinderen doen hun ouders en verzorgers nu eenmaal heel graag na. Zeker als het iets is dat zij eigenlijk nog niet mogen. Als ouders de hele dag bomen zouden knuffelen en zouden zeggen dat het alleen voor grote mensen is… zouden kinderen niets liever doen dan bomen knuffelen. Als kinderen eenmaal op school zitten, raken zij over het algemeen sterk beïnvloed door wat hun leeftijdsgenootjes doen, kunnen en hebben. Dan wordt het alweer een stuk lastiger om voor allerlei zaken je eigen tempo te bepalen. Zoals het kiezen van het juiste moment om je kind een mobiele telefoon te geven.

Groepsdruk op de basisschool

Ook al vinden heel jonge kinderen en baby’s het bewegende beeld op een smartphone al heel interessant, er zal niemand zijn die overweegt een baby een eigen smartphone te geven. Maar wat is het moment waarop we daar wel over gaan twijfelen? Kopen wij een smartphone voor kinderen omdat andere kinderen op de basisschool die ook al hebben? Of kiezen we zelf het juiste moment uit? Het is voor veel mensen best lastig om tegen de groepsdruk op scholen in te gaan. Ouders en kinderen zijn bang er niet bij te horen, buiten de boot te vallen als zij niet meedoen met de rest. Ik denk dat angst een slechte raadgever is. Groepsdruk houdt namelijk nooit op! Dus kies ervoor je kind al op jonge leeftijd bewust te maken van het feit dat zijn persoonlijkheid de belangrijkste rol mag spelen bij het voelen van zelfvertrouwen en acceptatie door de groep.

Innerlijk en uiterlijk, welk toestel kies je?

Als je alle externe factoren uitschakelt en puur kijkt naar het moment waarop jouw kind een smartphone nodig heeft, dan hangt dat af van je gezinssituatie. Ben jij of de oppas altijd thuis en sta je elke dag op het schoolplein om je kind op te halen? Dan is er praktisch gezien geen reden om een smartphone voor kinderen te kopen. Maar als je werkt, gescheiden bent of je kind zelfstandig naar de basisschool of middelbare school fietst, dan is het wel erg fijn om mobiel contact te kunnen houden met je kind. En welke kies je dan? Kies je voor Sim only of andere mogelijkheden. En vergeet niet het toestel goed te beschermen met een hoesje. Welk toestel laat jouw budget toe. En wat wil je kind graag hebben. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het echt even wat tijd vraagt om je erin te verdiepen. En nog steeds is het belangrijk je kind te helpen herinneren, dat zijn karakter, gedrag, talenten en uitstraling belangrijker zijn voor zijn imago, dan de telefoon die hij in zijn hand heeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.