Slapen en spelen in de kinderkamer

Het kleurrijke landschap tussen slaap en speelgenot
We weten allemaal dat kinderhanden niet altijd zo snel gevuld zijn als het gezegde ons vertelt. Daarbij komt de nodige zorg en uiteindelijk zaligheid kijken. Als we kijken naar de kinderkamer, dan willen we hier bovenal een omgeving van geborgenheid en veiligheid creëren. Een plek om spelenderwijs de tijd te vergeten, maar waar slapen centraal staat. Zodat ouders ook gerust op één oor kunnen liggen. Als het om slaapkamerinrichting van de kleintjes gaat, reikt het aanbod ver. Je kunt het tegenwoordig zo omslachtig niet bedenken, of de markt speelt er op in. Bedden in de vorm van raceauto’s, mierzoete prinsessenledikanten en laten we de hoogbedden –  gecamoufleerd als piratenboot – niet vergeten, compleet met glijbaan. Beestjes uit het dierenbos dienen als behang en voor de ramen kun je Bambi gordijnstof hangen.

Zelf het initiatief nemen
Maar voordat je helemaal losgaat op de inrichting en alle wanden roze verft, moet je je beseffen dat de smaak van een kind net zo wispelturig kan zijn als het Nederlandse weer. Kinderen worden groter en het is handig als het interieur van de kinderkamer kan mee veranderen met de ontwikkeling van het kind. Tip: houd daarom de verfpotten zoveel mogelijk buiten de deur.

Ga uit van eigen inspiratie. Neem zelf het initiatief en knip en kleur mooie figuren uit papier en karton. Of knutsel een behangboom, die bij de inrichting past, in elkaar. Iets wat ook hip is; het haken van dieren uit wol. Leuk om de kinderkamer mee te decoreren. Gebruik daarbij gerust pastelkleuren, want zij bepalen momenteel de trend. Ook flower power en retrostoffen zijn helemaal terug van weggeweest. Alles kan en niets is te gek.

Het is erg belangrijk om overzicht te houden in de kinderkamer. Creëer daarom hoekjes. Eentje om te spelen, een ander om te slapen. Of een eigen zithoekje met meubeltjes en een tekentafel. Leuk wanneer vriendjes en vriendinnetjes over de vloer komen. Het maakt de kinderkamer een stuk gezelliger en het is alvast een opstapje naar later, als je kind zijn of haar eerste boek aan tafel gaat lezen.

Voorkom nare uitglijders
Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste, denk je aan de veiligheid van je kind. Zoek dus een hoogbed of stapelbed dat rondom goed beveiligd is. Neem een vloer die makkelijk te reinigen is en waarvan het oppervlak niet te hard is. Ruim voor het slapen gaan altijd rondslingerend speelgoed op. Dat voorkomt nare uitglijders, ook voor jezelf. Gebruik bij voorkeur een grote box, waar je alles snel in kwijt kan en die je simpel naar de hoek van de slaapkamer kan schuiven. Werk binnen de kinderkamer vooral met ronde, zachte vormen en vermijd puntige randen aan de meubels.

Voor wie leuke ideeën wil opdoen voor de kinderkamer, verwijzen we je graag naar Home24, dat een ruim assortiment aan inrichting voor jouw kinderkamer biedt. Ook op hun blog, blog.home24.nl worden geregeld artikelen geplaatst over inspiratie en woontrends.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.