Samen sterk tegen pesten

bron: AD.

De site www.pesten.net begroette onlangs de vijf miljoenste bezoeker. Een mooi getal dat het opentrekken van een fles champagne rechtvaardigt.
Oorspronkelijk artikel door Arie van Driel

Maar de fles kon er niet af. Net zomin als een bos bloemen voor de bezoeker in kwestie. ,,Wij hebben immers geen geld voor champagne en bloemen”, verklapt Bob van der Meer, een van de belangrijke krachten achter pesten.net. Vier jaar geleden vroeg Van der Meer, psycholoog, aan de politiek om een bijdrage in de onkosten voor zijn website. Toenmalig staatssecretaris van onderwijs Adelmund (PvdA) liet weten dat er aan een dergelijke site ‘geen behoefte was’.
Dat blijkt een foute inschatting. Er is duidelijk behoefte aan een site over pesten, “bij ons lossen kinderen de problemen van andere kinderen op.” 

Dankzij het forum op de site, waar kinderen hun verhaal kwijt kunnen, heeft de site ruim honderd kinderen van een zelfmoordpoging kunnen weerhouden. ,,Kinderen melden op het forum of tijdens het chatten dat ze heel erg worden gepest. Zo erg, dat zij eigenlijk niet verder willen leven. Andere kinderen proberen hen er vervolgens van te weerhouden.”

Lees meer op:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.