Positief opvoeden met Conscious Discipline, cursus!

Positief opvoeden

positief opvoedenWil je weten wat je kunt doen in die situaties waarbij je denkt: ‘Daar gaan we weer… Hoe ga ik dit oplossen?’ dan is deze cursus iets voor jou. Schrijf je in en maak kennis met het Slimme Brein en de 7 vaardigheden van Conscious Discipline, Bewust Positief Opvoeden. Veel minder machtsstrijd en daardoor minder boosheid en verdriet bij zowel kinderen als moeder, wie wil dat niet?

Met deze cursus leer je hoe je op een praktische manier strijd en akkefietjes ombuigt naar levensvaardigheden waar je kinderen de rest van hun leven profijt van hebben. Zoals met hun gevoelens leren omgaan, accepteren wat er is en respectvol en integer met zichzelf en anderen omgaan. Zo creëer je weer rust in je gezin.

Ontdek hoe opvoeden gemakkelijker wordt. Conscious Discipline is een sociaal emotioneel programma en gebaseerd op zeven pijlers: kalmte, bemoediging, assertiviteit, keuzes, positieve intentie, empathie en consequenties. Kennis van ‘Het Slimme Brein’ model leert je waarom ineens die woorden uit je mond glippen waarvan je had gezworen dat je ze nooit tegen je kinderen zou zeggen.

Resultaten van bewust positief opvoeden

oudercursussen‘Bedacht mij net hoe heerlijk het is dat de ‘strafhoek’ al weken of zelfs maanden niet meer gebruikt is! Niet omdat mijn zoon nu zo heilig is geworden, maar omdat wij nu de tools hebben om het anders te doen. Dat voelt goed en doet goed.’

‘Voordat ik de cursus ging doen, zag ik echt op tegen de vakantie. Twee weken met de kinderen thuis! Nu ik de cursus heb gedaan, kijk ik er naar uit.’

De cursus & aanmelden

De oudercursus bestaat uit acht dagdelen van 2,5 uur en een terugkomavond. Daarnaast kunnen cursisten via een besloten Facebookgroep onderling ervaringen uitwisselen. We splitsen de groep een gedeelte van de avond op in ouders van kinderen van 2-12 jaar en ouders van pubers. Cursus ‘Conscious Discipline, bewust positief opvoeden’

Cursusdata: 1, 8 en 29 september, 3 en 17 november, 1 en 8 december en 12 januari.

Tijdstip: 19.30 – 22.00 uur

Kosten: 185 euro voor 9 avonden, inclusief materiaalkosten, 1 syllabus en één terugkomavond. Kom je met z’n tweeën of als stel, dan betaal je 335 euro en ontvang je 1 syllabus ipv 2.

Locatie: Centrum voor Jeugd en Gezin, De Mulderij 1 in Leusden.

Inschrijven via: info@consciousdiscipline.nl

Daniëla Koele (43) is gecertificeerd trainer Conscious Discipline en oprichter van Conscious Discipline Nederland. Zij ontdekte dit sociaal emotioneel programma in Florida, de Verenigde Staten. Het is de missie van Daniëla om Conscious Discipline naar Nederland te brengen.
Conscious Discipline is ontwikkeld door dr. Becky Bailey (doctor in de psychologie). Haar boek ‘Easy to Love, Difficult to Discipline’ werd in 2010 uitgeroepen tot beste opvoedboek van Amerika.
Daniëla geeft deze cursus met ondersteuning van Judith van Houten, trainer Triple P teens.
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *