Over Happy Family Life: een gelukkig gezinsleven

door: Margriet Schmitz-Darwinkel, www.happyfamilylife.com.

Happy Family Life vindt dat ouders kinderen niet moeten opvoeden als het evenbeeld van zichzelf maar als eigen individuen. Om te weten wie je kind is, moet je het leren kennen, maar moet je ook weten wie je zelf bent. Happy Family Life trainingen en producten dragen altijd bij aan de ontdekkingstocht naar de specifieke karaktereigenschappen en eigenaardigheden van ouder en kind in de relatie tot de opvoeding en leren-te-leren.
‘Happy Family Life’ is een uitgeverij en verzorgt diverse workshops voor ouders en opvoeders om thuis een optimaal leer- en ontwikkelingsklimaat te creëren voor kinderen. De eigen kracht en aard van het individuele kind staan hierbij centraal en worden gestimuleerd. En het natuurlijke vermogen van de ouder(s) om elk kind die aandacht te geven die het nodig heeft wordt geactiveerd. Dit alles gebeurt spelenderwijs om het kind een goed gevoel van eigenwaarde te geven en binnen het gezin de juiste balans te creëren.
Het gezinsleven = opvoeden = leren = leven
Om een gezin gelukkig en vol zelfvertrouwen te laten functioneren, is het essentieel om ieder moment weer te zoeken en te leven naar de eigen identiteit van het kind, de ouders of het gezin als geheel. Happy Family Life biedt speelse en praktische producten dit om samen of individueel te bereiken.Alles heeft met alles te maken, en leren en opvoeden vindt niet alleen plaats thuis. Zo is het niet alleen noodzakelijk kinderen op te voeden door de ouders er actief bij te betrekken, maar ook er van uit te gaan dat bijvoorbeeld de schoolsituatie niet los staat van de thuissituatie. Daarom beperkt Happy Family Life zich niet alleen tot thuis, maar wil het ook op de raakvlakken met thuis zorgen voor een goede aansluiting, zoals school en bedrijfsleven -werk ouders-.
Happy Family Life wil een inspiratiebron zijn voor de persoonlijke groei van kinderen en ouders naar een identiteit die sterk en in balans is.

Opvoeden
Om te weten wie je kind is, moet je het leren kennen, maar moet je ook weten wie je zelf bent. De kern van Happy Family Life is niet zo zeer in een bepaalde manier van opvoeden, maar kent zijn oorsprong in dat als ouders in staat zijn hun kind op te laten groeien tot zichzelf, ze gelukkige kinderen in de maatschappij zetten, die het leven inrichten & leven langs hun eigen uniciteit en unieke karakter. Voor ouders is dit soms een weg terug naar zichzelf en voor kinderen is het de mogelijkheid krijgen (in de context van het gezin) om op te groeien tot zichzelf, met een hoge dosis zelfvertrouwen, zelfkennis en lef.
Hoe je moet opvoeden moet zo min mogelijk worden beschreven, maar zoveel mogelijk worden beleefd en ervaren. Door te doen en het te ondergaan leer je het meest en zijn de resultaten waarneembaar. Doordat het inzicht van binnenuit ontstaat, nemen jij zelf actie en ben je daardoor intrinsiek gemotiveerd.
Als ouders in staat zijn hun kind op te laten groeien tot zichzelf, zetten ze gelukkige kinderen in de maatschappij zetten, die het leven inrichten & leven langs hun eigen uniciteit en unieke karakter. Voor ouders is dit soms een weg terug naar zichzelf en voor kinderen is het de mogelijkheid krijgen (in de context van het gezin) om op te groeien tot zichzelf, met een hoge dosis zelfvertrouwen, zelfkennis en lef.

  • www.happyfamilylife.com

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.