Naar het Water museum met kinderen

Museum met kinderen, gaat dat samen? Jazeker, er zijn leuke musea waar kinderen zich goed kunnen vermaken. Bijvoorbeeld het Nederlands Watermuseum in Arnhem. Het ligt op loopafstand van het Centraal Station. Het Water museum met kinderen bezoeken? Dat is een leuk idee voor de meivakantie. Het is een echt familiemuseum waarbij ‘doen’ centraal staat. Je kunt bijvoorbeeld een tochtje maken door het riool, bekijk een film over water, weeg jezelf op de waterweegschaal en ga als een echte waterprofessor aan de slag in het Waterlaboratorium!

Leuk en leerzaam voor alle leeftijden

Water is eigenlijk ontzettend leuk. En omdat Nederland een echt ‘waterland’ is, weten wij er in Nederland ook veel van af. Naast plezier geeft water ook problemen, want er is of te veel, of te weinig of het is te vies. Het museum wil op een leuke en interactieve manier bijdragen aan de bewustwording omtrent deze kostbare vloeistof. Het Nederlands Watermuseum richt zich op het hele gezin. Een bezoek is voor jong en oud een leuke en leerzame ervaring. Want over water valt zoveel te leren en weten. Zo wordt het museum met kinderen een goede combinatie.

Museum met kinderen in de vakantie

In alle schoolvakanties organiseert het Watermuseum speciale doe-activiteiten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Ontdek wat er in de beek leeft door Watermonsters te onderzoeken onder de microscoop of maak je eigen shampoo! Via www.watermuseum.nl blijft u op de hoogte van al de spetterende vakantie activiteiten.

Nationale museumweek 2015

Van 18 april tot en met 26 april 2015 is het nationale museumweek. Het thema van de museumweek is ‘ons echte goud’. Tijdens deze week laat het Watermuseum haar gouden pronkstuk zien, namelijk het blauwe goud. Water wordt steeds schaarser in de wereld en schoon drinkwater is van levensbelang. Er worden zelfs oorlogen gevoerd om water en de verwachting is dat water net zo kostbaar wordt als olie. Niet voor niets dus is deze eeuw door de VN uitgeroepen tot eeuw van het zoete water. Van 18 tot en met 26 april kan iedereen een flesje water meenemen naar het Watermuseum in ruil voor korting op je entree.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.