Met de kids raamschilderijtjes maken

Met de kids raamschilderijtjes maken

met de kidsMet de kids wat leuks doen. Is het een druilerige of te koude dag om buiten wat te ondernemen? Ga dan eens raamschilderijtjes maken. Knutselen is goed voor de motorische ontwikkeling, creativiteit en het plezier van je kleintje (en jezelf). Mag hij zomaar op de ramen kliederen van mama. En dan ook nog samen… dat wordt een leuke middag!
Het heeft wat voorbereiding nodig om de raamschilderijtjes te gaan maken, maar dan heb je ook echt een leuke creatieve bezigheid te pakken. Bovendien is het fijn om samen met je kind wat te ondernemen. Volg de stappen, dan heb je binnen no time super lieve raamdecoratie om een ruimte wat op te vrolijken.

Benodigdheden raamschilderijtjes

 • Raamverf in verschillende kleuren
 • Een bord voor de dotjes verf
 • Kwasten (voor elke kleur eentje)
 • Stencils
 • Schilderstape
 • Kranten om op de vloer te leggen
 • Een schoonmaakdoekje

Stappenplan

 1. Kies het raam waar die kleine Picasso op los mag gaan. Je kunt er ook altijd voor kiezen om het raam aan de buitenkant te beschilderen (als dit mogelijk is en het weer dit toelaat). Dit is wat makkelijker met schoonmaken.
 2. Pak wat kranten, plastic of oude magazines om de grond onder het raam te beschermen. Als er een verwarming voor zit, hang je hier ook kranten overheen. Tape ook de kozijnen af. Raamverf is overal makkelijk vanaf te poetsen, maar het scheelt wel wat werk als je geklieder opvangt.
 3. Gebruik stencils met vrolijke vormen en plak die op de ramen met schilderstape. De stencils kun je in de hobbywinkel aanschaffen, maar zelf uit karton snijden kan natuurlijk ook. Een andere tip: gebruik schilderstape om een schilderij te maken, deze hoef je dan alleen nog in te kleuren. Laat je zoon of dochter meehelpen, dat is nu juist het leuke. Ga je voor een thema zoals de lente of voor totaal wat anders?
 4. Ga je vingerverven of maken jullie gebruik van kwasten? Als je voor kwasten kiest, neem dan voor elke kleur één penseel. Zo hoef je geen bakje water neer te zetten om de kwasten tussendoor schoon te maken en dat scheelt heel wat geknoei. Vingerverven is leerzaam voor kindjes die het lastig vinden om vies te worden. Laat zien dat het okay is om af en toe een beetje vies te worden. Houd een schoonmaakdoekje bij de hand om handjes af te vegen.
 5. Het kliederen kan beginnen. Ga samen los met kleuren en verf, veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.