Kinderen leren op televisie met Juf Roos!

kinderen lerenWie is er niet groot geworden met ‘Twee emmertjes water halen, Berend botje, en Ik zag twee beren broodjes smeren’ ?
Juf Roos is een nieuw kinderprogramma met een Hollands tintje ontwikkeld om ouders en kinderen met elkaar te verbinden. De liedjes uit het programma zijn bedoeld om samen te zingen en het leuke is dat zowel ouders als kinderen de liedjes kennen. Ouders uit hun eigen kindertijd en kinderen zingen ze dagelijks thuis of op het kinderdagverblijf.

Kinderen leren van Juf Roos

Juf Roos is vindingrijk en leert kinderen van alles. Ze kan ook nog eens prachtig zingen. Gijs is de buurjongen van Juf Roos, hij is grappig en kan soms een beetje onhandig zijn. Verkleden vindt hij het leukste dat er is. Samen beleven ze iedere aflevering weer een nieuw avontuur vanuit haar kleurrijke molen op de dijk.

Samen dingen doen

Het programma is ontwikkeld vanuit een behoefte naar meer authentieke Nederlandse televisie voor kinderen waarbij de nadruk ligt op samen iets doen. De kracht van Juf Roos is dat ze tijdloos is en dat ze de fantasie van kinderen gestimuleerd.

Interactieve app

In de speciaal ontwikkelde app komt Juf Roos echt tot leven als je haar fantasiewereld binnenstapt. Je komt terecht in een mooie, interactieve omgeving waar je 10 spelletjes kunt spelen. Ieder spelletje is gekoppeld aan één van de afleveringen. Laat Juf Roos bijvoorbeeld winnen van Gijs in een spannende bootrace tijdens het ‘Berend Botje spel’. Of probeer de vallende regendruppels op te vangen tijdens ‘Twee emmertjes water halen’. Je kunt er op ieder moment voor kiezen een aflevering te kijken en mee te zingen met de liedjes.

Het programma bestaat uit 10 afleveringen van 5 minuten en is te zien op RTL Telekids (ma-vr/09.55). Maar ook via www.jufroos.nl en de app. Alle afleveringen zijn tevens beschikbaar op YouTube en de liedjes op Spotify. Like Juf Roos ook op Facebook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *