Job speelt met LEGO DUPLO

door: Ilse Verhoeven, moeder van Job.
Helaas viel mijn zoontje Job (4) vorige week uit zijn bed, en had daardoor zijn sleutelbeen gebroken. Gelukkig had ik net daarvoor die hele leuke LEGO-DUPLO bak van jullie gekregen om te testen! En hij heeft er al veel mee gespeeld! Zelfs op vrijdag ochtend, als het op school speelgoeddag is,  wilde hij de bak meenemen naar school. Ook daar vonden de kinderen het een leuk speelgoedje. Job heeft iedereen laten zien wat je er allemaal wel niet mee kon doen, en hoe het allemaal moest. Ook kwam er natuurlijk voor hem “ziekenbezoek”. Job heeft samen met zijn vriendinnetje Bloem (3) gezellig een tijdje zitten bouwen. Ook Bloem’s broertje Jippe (11 maanden) vond het al erg interressant, al die blokken. Hun moeder vroeg waar ze die leuke bak kon kopen, omdat dit misschien wel een leuk kadootje is voor als Jippe over een maand 1 jaar wordt. Ook zij zag er dus de mogelijkheden wel van in. Vooral ook omdat het natuurlijk ook een leuke  LEGO bak is met erg veel mogelijkheden. Ze kunnen er gewoon mee bouwen. Bijvoorbeeld een toren of een eigen fantasie. Ze kunnen het als een blokkenstoof gebruiken, ze kunnen puzzelen, en ook echt dingen zoals een giraffe, vogel & olifant namaken! En dan alle beesten weer op elkaar zetten en je hebt weer een toren. Ook de motoriek en het inzicht wordt er mee gestimuleerd. Wat erg fijn is natuurlijk.

Ik vond het wel jammer dat er bijv. geen groene vormen houder was om bijv. de boom van te maken. Terwijl daar toch nog wel blokken voor over waren. Dus die miste ik. Maar de kids hebben het zelf wel opgelost hoor… ze keken gewoon af op de bak hoe dat ze de boom in elkaar konden zetten.

Ook Job zijn zus Isa (7 jaar) vond dit speelgoed nog best leuk. Vooral in het begin wilde juist ZIJ alles laten zien aan Job wat je er allemaal wel mee kon maken, en hoe je dat dan moest doen. Maar Job is dan zo eigenwijs dat hij toch zelf alles wilde doen… En niet wilde kijken naar haar. Hij wilde het zelf ontdekken! Ook leuk natuurlijk! Dus toen hebben ze er maar om de beurt mee gespeeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.