Home / Kind & Puber / Het horloge beleeft een come-back! Ook voor kids

Het horloge beleeft een come-back! Ook voor kids

het horlogeNadat het horloge jarenlang vervangen leek te worden door onze smartphone, kiezen vooral jongeren massaal weer voor het dragen van een horloge. Het wordt door zowel mannen als vrouwen gezien als een extra sieraad. De snelle blik op het polshorloge is ook een voordeel ten opzichte van een telefoon, die je eerst tevoorschijn moet halen om de tijd af te kunnen lezen. Hoewel veel mensen deze wellicht het grootste deel van de dag in hun hand houden. Maar met het gebruik van de smartphone gaan we gelukkig steeds bewuster om. Leggen we deze bewust wat vaker weg? Dan is een horloge wel zo handig! Ook voor kinderen.

Het horloge toen en nu

Het polshorloge werd uitgevonden door Patek Philippe aan het einde van de 19e eeuw. Toen werd het vooral gedragen door vrouwen. Als een sieraad voor de pols. Aan het begin van de 20e eeuw kwam Cartier met een horloge, die met een lederen band om de pols bevestigd kon worden. Hij verkocht deze populaire horloges ook aan mannen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kwamen officieren in het leger erachter dat een polshorloge makkelijker was dan een zakhorloge en stapte het hele leger over op deze nieuwe polshorloges. Veel later werden ook speciaal horloges gemaakt voor kinderen. Nadat deze aan populariteit in moesten boeten vanwege intensief smartphone gebruik, zijn ze weer helemaal terug van weggeweest. Ook voor kinderen is er de laatste jaren een ware comeback van het horloge.

Hippe kinderhorloges

horlogeSinds de jaren 2000 produceren steeds meer horlogemakers volgens de principes van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van duurzame materialen. Zoals hout, bamboe, kurk, graanhars en biokatoen. Daarnaast duiken ook producenten op, die per verkocht horloge een boom planten. Er zijn veel mooie merken, die speciaal voor kinderen de leukste horloges op de markt brengen. Neem nu de kleurrijke Flik Flak horloges (links), met mooie afbeeldingen voor jonge kinderen. Of de kinderhorloges van Garonne (zie roze bovenaan dit artikel) met een mix van stoer en schattig. Esprit heeft ook leuke horloges speciaal voor kinderen, zoals het horloge hieronder met paarden opdruk. En Festina (onder met blauw/rood/witte band) heeft stoere modellen voor de kinderpols. Swatch (oranje exemplaar hieronder) heeft dameshorloges die voor wat grotere meiden ook geschikt zijn.Swatch Irony dames horloge

Festina Junior horlogeEsprit meisjes horloge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *