Dyslectisch of slechtziend? Superboek.nl laat je lezen met je oren!

Je kent de populaire titels voor kinderen wel: ‘Briefgeheim’, ‘Dolfje Weerwolfje’, ‘Sjakie en de chocoladefabriek’, ’De Grijze Jager’… Stuk voor stuk geweldige boeken die de fantasie van kinderen prikkelen. Geen kind zou die mogen missen! Daarom is er nu Superboek.nl, speciaal voor kinderen die moeite hebben met lezen. De meest populaire kinderboeken zijn GRATIS te leen via superboek.nl. Als gesproken boek of in braille.
100.000 kinderen in Nederland hebben dyslexie
Veel kinderen in Nederland hebben te maken met een leesbeperking. Zo zijn er al ongeveer 100.000 kinderen met dyslexie. Deze kinderen hebben moeite met het leestempo op school en kunnen minder gemakkelijk de boeken lezen, waar hun klasgenoten al wel aan toe zijn. Er ontstaat vaak ook een taalachterstand. Juist doordat deze kinderen weinig lezen. Want wie leest, die leert. Door de luisterboeken van Superboek.nl kunnen kinderen met een leesbeperking wél hetzelfde lezen als hun vriendjes. En ook lekker wegdromen bij een grappig, spannend of ontroerend verhaal.

Streaming, op daisy-cd of in braille
Op de nieuwe site van Superboek vind je een collectie van ruim 9.000 gesproken boeken. Je kunt deze luisteren door streaming via de site of de gratis app Daisylezer (Apple). De boeken zijn ook te leen op daisy-cd, speciaal  ontwikkeld voor deze doelgroep. Superboek is er ook voor kinderen die blind zijn of slechtziend. Voor deze kinderen zijn de 2.000 meest populaire kinderboeken ook in braille beschikbaar.

Gratis voor kinderen met een leesbeperking
De site Superboek.nl heeft een eenvoudige opzet en is helder vormgegeven. Een speels logo van een Superboek geeft de site een jong en herkenbaar gezicht. En de site kan zichzelf ook voorlezen! Het aanbod is verdeeld in vier leeftijdscategorieën en makkelijk vindbaar op onderwerp of titel.

Toegankelijk maken geschreven woord
Stichting Aangepast Lezen nam het initiatief voor Superboek.nl. De site is opgezet in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Hun doel is het geschreven woord toegankelijk te maken voor mensen met een leesbeperking. Volwassenen kunnen voor literatuur, romans maar ook tijdschriften en kranten terecht via aangepastlezen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.