De Happy Family Life Weekplanner

door: Margriet Schmitz-Darwinkel, www.happyfamilylife.com.

De week beleef je samen
Misschien doe je het al? Wekelijks de agenda’s naast elkaar leggen en doornemen wat er die week op stapel staat. Maar worden de kinderen daar ook duidelijk bij betrokken? En sta je dan ook even goed stil of alles wat er komen gaat ook aansluit bij wat jullie binnen het gezin echt belangrijk vinden? Kijk je ook even terug naar de week ervoor? Was alles haalbaar wat jullie wilden, waren jullie activiteiten of afspraken vergeten? Wat zouden jullie anders willen doen om te voorkomen dat er vaker dingen tussen wal en schip vallen of dat je op het laatste moment nog kunst en vliegwerk moet uithalen om alles in elkaar te laten passen?
Deze weekplanner nodigt je uit om wekelijks met zijn allen de week door te nemen en om alles op te schrijven waar jullie het over eens zijn dat er moet gebeuren. Alle bijzonderheden op school, avondvergaderingen op je werk, maar ook het inplannen van tijd met elkaar of jij samen met je kind. Op deze manier creëer je overzicht en inzicht, leef je op basis van jullie eigen keuzes en doe je de dingen die jullie leuk en belangrijk vinden. Je geeft je gezin prioriteit.
Geef de weekplanner een centrale plek in huis, waar iedereen hem kan zien of na overleg kan bijwerken.

Samen overleggen hoe de nieuwe week eruit ziet tijdens een gezellig familie beraad, maakt dat je met een gerust Hart de nieuwe week in gaat.

Tip
Schrijf gedurende de week bijvoorbeeld de dingen die je moet onthouden voor volgende week bij notities. Als je dan de nieuwe week inplant neem je deze meteen mee en heb je weer alles in beeld.

Wil je meer ideeën of tips of deelnemen aan een workshop over “Gezin in Balans” schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief of kijk op de website: www.happyfamilylife.com

Happy Family Life: Samen leren, samen groeien

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.