Huisdier verzekeren, is dat verstandig?

Huisdier verzekeren, wanneer doe je dat?

huisdierHuisdier verzekeren. Er zullen niet veel mensen zijn, die een konijn of cavia verzekeren tegen ziektekosten. Als de kosten voor behandeling te hoog worden voor deze dieren, is vaak de gezondheidstoestand ook zo ernstig dat de dierenarts adviseert er een einde aan te maken. Het dier krijgt dan een spuitje om het ‘in te laten slapen’. Dat is niet fijn en zeker als de kinderen dol waren op het beestje, is het goed om stil te staan bij dat afscheid. Maar de meesten voelen zich al snel getroost met het uitzoeken van een nieuw exemplaar.

Hond of kat

Die beslissing en dat afscheid nemen worden al een stuk lastiger als het je hond of kat betreft. Waar trek je daar de lijn tussen ondragelijk leed voor het dier en de wens je huisdier nog langer bij je te kunnen houden? Welke beslissing je daar ook over neemt, het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Want als je voor die beslissing staat zou je deze in geen geval willen laten beïnvloeden door een gebrek aan geld. Het is een veel fijner idee als het geen financiële overweging is op het moment dat je afscheid moet nemen van je trouwe viervoeter. Er zijn diverse aanbieders voor huisdierenverzekeringen zoals Verzekerdbijhema.nl.

Vergelijk verzekeringen

Het is altijd lastig om de juiste verzekering te kiezen. De ene verzekering vergoed soms meer dan de andere. Het is dus goed om je daarin te verdiepen. Je kunt verzekeringen ook vergelijken. Maar zoek vooral ook uit wat wel of niet verzekerd is in de pakketten. De preventieve zaken als de jaarlijkse entingen hoef je niet perse te verzekeren. Daar reken je toch al elk jaar op. Maar als jouw hond wordt aangevallen en je kunt de ‘dader’ niet aansprakelijk stellen is het wel fijn als de kosten van de dierenarts gedekt zijn. Want naast een paar hechtingen krijg je dan ook een antibioticum kuurtje mee tegen ontstekingen en dat kan nogal prijzig zijn. De hoogste kosten komen pas om de hoek kijken als er geopereerd moet worden. Dan ben je blij als je verzekerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *