WINNEN: Zilveren armband voor vrouwendag

Bedelarmband met vrouwensymbool

vrouwen-symboolLET OP deze actie is verlopen. Je kunt niet meer meedoen. Morgen is het Internationale Vrouwendag; de dag die in het teken staat van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal in de wereld. Het is ook de dag waarop de eerste staking van vrouwen wordt herdacht, die plaatsvond op 8 maart 1908 in New York. Deze staking vormde het begin van de emancipatie van vrouwen en de strijd tegen vrouwendiscriminatie. Het vrouwelijke seksesymbool is het symbool van deze dag. Het is ook het logo van Internationalevrouwendag.nl en wordt tijdens stakingen veelvuldig gebruikt op spandoeken. Het teken wordt veel gebruikt in de biologie om het vrouwelijk geslacht weer te geven. Maar waar komt dit teken eigenlijk vandaan?

Het vrouwelijk seksesymbool

De seksesymbolen werden in 1751 voor het eerst door Carl Linnaeus gebruikt om de sekse van planten aan te duiden. Vervolgens is men het gaan gebruiken om in het algemeen onderscheid te maken tussen man en vrouw.

♂ is het teken voor Mars (planeet/god) of Ares; het symbool is een schematische afbeelding van een schild en een speer.

♀ is het teken voor Venus (planeet/godin) of Aphrodite; het symbool is een schematische afbeelding van een handspiegel (voor schoonheid). Het teken wordt ook wel het Venusteken genoemd: een cirkel met een kruis eronder.

WINNEN op vrouwendag: zilveren bedelarmband met seksesymbool

vrouwendagNu mogen wij van Names4ever.nl een bedelarmband van zilver weggeven met een bedeltje van het vrouwensymbool -zie foto. In dit bedeltje kun je ook je eigen naam of de naam van je dochter of kleindochter laten graveren. Een zilveren bedelarmband met dit seksesymbool laat zien dat jij trots bent om een vrouw te zijn en je sterk in je schoenen staat. Een perfect cadeau voor elke vrouw tijdens internationale vrouwendag!

Wat moet je doen om kans te maken op deze prijs?

Deze actie is verlopen. Je kunt niet meer meedoen!

2 reacties

  1. Waarom ik die mooie armband wil winnen ??

    Iedere vrouw is toch een powervrouw
    Dus Verras mij maar !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.