Wat zit er in jouw lunch-trommel?

Door: Irene van Gent, naturalbite.nl.

We weten allemaal dat het belangrijk is om onze kinderen gezond te laten eten. Dus het liefst ook het eten in de lunchtrommel die we meegeven aan onze schoolgaande kinderen. Wij Nederlanders kiezen dan vaak voor een paar belegde boterhammen. We zijn niet gewend iets anders te eten tijdens de lunch. En je wilt je kind toch ook niet als enige moeder een verantwoorde salade meegeven? Of wel? 

In Japan doen ze dat helemaal anders. Daar lunchen ze met de Bento Box, hierin vind je allerlei overheerlijke sushi-achtige hapjes. Veel moeders maken echt een feestje van deze box. Er zijn zelfs cursussen waarbij je leert hoe je een mooie Bento Box maakt, zodat je kind op school kan laten zien hoeveel tijd en creativiteit jij in die box hebt gestopt. De box bestaat (natuurlijk) uit rijst, maar ook uit rauwe of gestoomde groente, kleine stukjes vlees of vis. Als je op internet op zoek gaat naar afbeeldingen van de Bento Box kom je echt de mooiste creaties tegen!

Onlangs kreeg ik dit filmpje doorgestuurd en dat geeft wel aan dat ze in Japan ook wel een beetje gek zijn… Persoonlijk vind ik het wel leuk om te zien dat er in een lunchbox zoveel meer mogelijk is dan een gewone boterham met kaas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.