Visolie: krijgt jouw kind voldoende Omega 3 binnen?

Visolie goed voor de hersenen

visolieVisolie bevat Omega 3 vetzuren en die zijn belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen van jonge kinderen. Ze zeggen ook wel dat je kind ‘slimmer’ wordt van visolie, maar dat is niet helemaal waar. Ieder kind krijgt een basis mee. Een potentieel voor een bepaald IQ. Dat IQ wordt niet hoger naarmate je meer visolie tot je neemt. Maar kinderen hebben wel onder andere Omega 3 nodig om hun hersenen optimaal te laten functioneren. Ook de ontwikkeling van de ogen en het gezichtsvermogen zijn afhankelijk van dit stofje.

Voeding tijdens de zwangerschap

In het algemeen geldt dat als je jouw lichaam of dat van je kind gezond wilt houden en zelfs optimaal wilt laten functioneren, dat je goed op voeding moet letten. Natuurlijk kan jouw kind de hersenen trainen door goed op te letten op school en educatieve spelletjes te spelen. Maar ook voeding is een belangrijke factor voor een gezond brein dat werkt. Voeding heeft een duidelijke invloed op de opbouw en het functioneren van de hersenen. ‘Optimale voeding’ bevat alle voedingsstoffen die de hersenen nodig hebben. Dat begint natuurlijk al tijdens de zwangerschap, als de hersenen en zenuwbanen van jouw kindje worden aangelegd. In de baarmoeder gebruikt het embryo voedingsstoffen uit de voorraad van de moeder. Daarom is het ook zo belangrijk om tijdens de zwangerschap goed op je voeding te letten.

Voeding na de geboorte

Na de geboorte zal jouw kindje haar voedingsstoffen via de borstvoeding tot zich nemen en later via opvolgmelk en vaste voeding. Omega 3 komt voor in vis. We horen ook vaak over een te hoog kwikgehalte in vis, die vooral bij kleine kinderen gevaarlijk kan zijn. Daarom kiezen veel mensen ervoor om visolie capsules als supplement te geven aan opgroeiende kinderen. Zo weet je zeker dat zij er genoeg van binnen krijgen. De eerste vijf jaar zijn hierbij extra belangrijk. De hersenen zijn dan in volle opbouw. Maar zelfs volwassenen hebben baat bij voldoende vis of visolie om goed te functioneren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.