Gezond eten met kinderen

Gezond eten met kinderen

gezond eten met kinderenGezond eten is belangrijk, zeker als je kinderen hebt. Je gunt je kinderen immers het beste. Je hoort steeds meer verhalen over hoe slecht sommige voedingsmiddelen zijn. Voeding die we zo gewend zijn te nuttigen. Elke dag weer. Het lijkt onbegonnen werk om de ingesleten gewoonte van slecht eten af te leren. Maar als je het stap voor stap doet, valt dat best mee. Pak bijvoorbeeld eerst het ontbijt aan, start met fruit of neem speltbrood met roomboter en een ei. En ga dan verder met de andere maaltijden en vervang snoep door fruit.

Suikers minderen

Het belangrijkste is misschien wel om de inname van suikers te beperken. We zijn massaal verslaafd aan het spul. En behalve dat je er natuurlijk dik van wordt, ondermijnt het ook je gezondheid op de langere termijn. Je wordt er ook moe van en als je er gevoelig voor bent heeft het invloed op je stemmingen. Het kan je dus ronduit ongelukkig maken. Dat lijkt reden genoeg om op te letten zo min mogelijk suiker te eten. Ineens stoppen is best moeilijk, zeker voor kinderen en pubers. Maar als je stap voor stap elke dag ietsje minder neemt, gaat het gemakkelijker. En na verloop van tijd vind je het niet eens meer lekker!

Vers bereide maaltijden

Gezond eten met kinderen, kost dat niet veel meer tijd en geld? We hebben steeds minder tijd, er is ook zoveel te doen op een dag. Maar wat is er nu belangrijker dan onze gezondheid? En hoe fijn is het om te barsten van de energie om al je activiteiten te kunnen volhouden? Het is inmiddels wel bekend dat vers bereide maaltijden goed voor ons zijn. Het is ook nog eens lekker en voedzaam en je voelt je er beter van. Verzin wat lekkere combinaties en haal voor meerdere dagen in een keer de boodschappen. Let op aanbiedingen om voordelig uit te zijn. Want gezond eten lijkt misschien wel duur, maar het is ook voedzamer. Je hebt er dus eigenlijk minder van nodig. En als je het slim aanpakt met makkelijke, gezonde recepten, kun je in een half uur tijd iets lekkers en gezonds op tafel zetten.

Hoe gezond eet jij? Heb je tips? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.