Zorgen voor je moeder…

Zorgen voor of uitbesteden?

zorgen voorJe bent zelf moeder en naarmate de jaren verstrijken komt de tijd dat je eigen moeder of vader meer zorg nodig heeft. In beginsel pak je dat misschien zelf op. Zeker als je moeder in de buurt woont is dat misschien nog lange tijd vol te houden. Maar soms komt er een moment dat je voor kortere of langere tijd wel wat extra hulp kunt gebruiken. Er zijn verschillende mogelijkheden om dan je moeder of vader in goede handen te geven. Thuiszorg, opnames en de particuliere sector. Van die laatste vind je hieronder meer informatie. Voor als thuiswonen niet langer kan.

Permanent wonen

European Care Residences zijn woonzorgvoorzieningen waar mensen zelfstandig kunnen wonen met of zonder zorg. Dit betekent dat bewoners van een ECR-appartement niet hoeven te verhuizen naar bijvoorbeeld een verpleeghuis als meer zorg nodig is. Wonen in een ECR betekent levensloopbestendig wonen met oproepbare zorg, gedurende 24 uur per dag. Mensen van alle leeftijden en met een verschillende behoefte aan zorg kunnen bij een ECR terecht. Partners kunnen als zij dat willen gezamenlijk blijven wonen. Er zijn ECR-locaties in Amersfoort, Bosch en Duin, Franeker, Heino, Huis ter Heide, Leiden, Oss, Utrecht, Valkenburg a/d Geul en Wapenveld. De laatste locatie is een vakantieresort op de Veluwe met een verwarmd zwembad met een constante temperatuur van 32°C.

Zorghotels

In de ECR’s kunnen mensen ook tijdelijk verblijven bijvoorbeeld om te herstellen na een ziekte of operatie, te revalideren of als de mantelzorger even tijd nodig heeft voor zichzelf. Om uit te rusten, andere mensen te zien of andere dingen te doen dan zorgen. Dat kan alleen als men de zorg op een verantwoorde manier kan overdragen.
Wilt u meer weten over permanent wonen in een ECR of over de zorghotelservice bel dan naar (088) 328 03 00 of kijk op www.ecr.eu.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.