Wordt jouw kerst gezond, duurzaam en gezellig?

Kerstdagen en tijd voor elkaar

kerst duurzaamDe Sint is nog in het land. En ook al is Sinterklaas een bijzonder leuk kinderfeest, veel moeders kijken al uit naar de kerst. Rond de kerst hebben we allemaal meer tijd voor elkaar. De kinderen hebben vakantie en papa en mama zijn ook meestal vrij. Tijd om gezellig met elkaar rond de kerstboom te zitten. En ook daar horen leuke kerstcadeaus bij. Maar wat zijn nu de dingen die kerst echt bijzonder maken? Hoe maak je jouw kerst duurzaam, gezond en gezellig?

Kerst duurzaam? Een bijzondere kerstboom uitzoeken

Een kerstboom uitzoeken is echt zo’n moment waarop je jouw kerst met kinderen op een leuke manier voor kunt bereiden. Je kunt deze kopen bij de plantenwinkel, maar er zijn meer bijzondere plekken waar je een mooie kerstboom kunt kopen. Op een landgoed of bij een boer bijvoorbeeld. Vaak is dat gezelliger, met vuurkorven en dieren om te aaien. En heb je al gehoord van adopteereenkerstboom.nl? Daar adopteer je een kerstboom. Je haalt een boom met kluit en je krijgt een paspoort mee. Je kunt de boom zelfs een naam geven. En na de kerst breng je deze terug om verder de laten groeien. Het jaar erna krijg je echt je eigen boom weer terug. Kinderen vinden dit helemaal geweldig. En het is nog duurzaam ook! Zo maak je kerst duurzaam. En natuurlijk is het versieren van de boom ontzettend leuk om samen met de kinderen te doen.

Kerst en cadeautjes onder de boom

ecocube plantenmatroschka maatbeker
Ook met kerst geven we elkaar steeds vaker cadeaus. Ook voor moeders is het dan tijd om in alle rust te bedenken wat ze graag willen hebben. Of misschien word je wel verrast. Behalve tijd en aandacht voor je gezin, is het ook de gelegenheid wat meer tijd en aandacht aan jezelf te besteden in deze periode van het jaar. De balans opmaken van het afgelopen jaar. En nieuwe plannen maken. Misschien wil je meer aandacht geven aan koken. Met verse ingrediënten elke dag een gezonde maaltijd op tafel zetten. Ook met de kerst is dat heel goed mogelijk. Neem verse kruiden in de keuken met deze ecocube kruidenblokken. En gebruik deze leuke matruschka maatbekers. Want als je alle benodigdheden in huis hebt is zelf koken extra leuk!

Er zijn vast nog veel meer tips om je kerst duurzaam, gezond en gezellig te maken. Laat je weten wat jij daarvoor doet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.