Vakantie voorbij, gezonde maaltijden op tafel

Vakantie voorbijIn de vakantie nemen we het vaak niet zo nauw met onze keukenkunsten. Als we zin hebben, maken we een feestmaal voor vrienden en familie, maar op de camping, onderweg of op een extra luie zomerdag, maakt het niemand veel uit of we verantwoord eten op tafel hebben staan. We halen frietjes, bakken pizza met een ijsje toe. Want het is zo lekker warm. En ondertussen zijn we allemaal een paar kilo zwaarder dan voorheen. Nu de scholen en sportclubjes weer zijn begonnen, hebben we dat snel weer onder controle. Iedereen is weer in het gareel. We bewegen meer en gebruiken onze hersenen weer wat intensiever. Vakantie voorbij? De hoogste tijd om weer aan de slag te gaan met gezonde maaltijden!

Vakantie voorbij, gezond eten

Ik maak samen met mijn kinderen altijd een lijst van maaltijden, die zij allebei meer of minder lekker vinden. Onze smaken lopen nogal uiteen. Dus dat is altijd even zoeken. Vroeger was dat makkelijker. Zij lustten eenvoudigweg bijna niets. Ik maakte elke week dezelfde recepten en zij hielpen mee of speelden in hun kinderkeuken. Nu zijn we alle drie wat kritischer geworden. We willen variatie. We willen gezond en weinig vlees. Ik wil zo min mogelijk koolhydraten. Maar we willen ook geen honger hebben voor dat we gaan slapen. Dus de maaltijden moeten ook voedzaam zijn.

Inspiratie voor lekker en gezond eten

De laatste tijd heb ik mij verdiept in wat verrukkelijke kookboeken. Ik vond er leuke alternatieven voor bijvoorbeeld de wraps, waar mijn kinderen zo dol op zijn. Ik vind wraps zelf ook heel lekker en makkelijk om te maken. Je stopt ze vol met gezonde groenten, zelfgemaakte knoflooksaus en wat kip. Of zalm. Of frisse sla. Wraps zijn heerlijk voedsel als iedereen iets anders lekker vindt. Je zet verschillende dingen op tafel en de kinderen fabriceren hun eigen ideale hapje. Maar ja, in wraps zitten nogal wat koolhydraten en een alternatief kon ik in de supermarkt niet zo snel vinden. Ik ontdekte de bietensap-boekweitmeel-pannenkoekjes. Deze zij supergezond, passen in elk dieet en je kunt er alles inrollen wat je lekker vindt. Ik ga deze week het recept nog met je delen!

Bewaren

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.