Uitvaartverzekering voor je kind; gratis of niet?

UitvaartverzekeringWaarschijnlijk heb je al eens nagedacht over je eigen uitvaartverzekering. En vervolgens een keuze gemaakt om deze wel of niet af te sluiten. Je wilt ten slotte je nabestaanden en zeker je kinderen niet met financiële problemen achterlaten omdat er niks voor een uitvaart is geregeld. Een spaarpotje of verzekering zijn dan je beste opties.

Uitvaartverzekering

Maar heb je ook al eens nagedacht over een uitvaartverzekering voor je kinderen? Je wilt er niet aan denken dat er iets gebeurd! Maar het kan daarnaast ook gewoonweg een slimme financiële keuze zijn op de lange termijn voor je kinderen. Wat betreft een uitvaartverzekering voor je kinderen heb je verschillende opties. Je kunt je kind gratis verzekeren of alvast premie gaan betalen, zo werkt het:

Gratis meeverzekerd

Heb je voor jezelf al een uitvaartverzekering? Dan kun je over het algemeen je kind gratis mee laten verzekeren op jouw uitvaartpolis tot zij 18 jaar zijn. Voorwaarde is dan wel dat jij je kind binnen een bepaald aantal maanden na geboorte bij de verzekering aanmeld. Deze voorwaardes verschillen per verzekeraar, dus vraag op tijd goed na wat de voorwaarden in jouw situatie zijn. Ook kan het per verzekering verschillen hoe vroeg tijdens de zwangerschap je kindje mee wordt verzekerd.

Spaarpotje

Heb je voldoende spaargeld om een uitvaart van te betalen? Dan heb je waarschijnlijk geen uitvaartverzekering afgesloten. Heb je een groter gezin en wil je een financieel risico bij overlijden van een van de gezinsleden beperken? Dan kun je overwegen alsnog voor jezelf een verzekering af te sluiten en je kind gratis mee te verzekeren.

Alvast premie betalen

Naast het gratis meeverzekeren van je kinderen op je eigen uitvaartpolis kun je er ook voor kiezen alvast premie te gaan betalen voor je kinderen. Omdat het betalen van de premie over een langere periode gespreid is, is de premie per maand een stuk lager dan dat je bijvoorbeeld pas start met betalen vanaf je veertigste. Je kind kan als hij of zij 18 wordt de verzekering overnemen en blijft deze voordelige premie betalen.

De keuzes die je maakt bepalen dus of je ook voor je kinderen premie betaald of dat je ze gratis mee kan verzekeren. Zoek het in ieder geval goed uit om niet voor verrassingen te komen staan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.