Nieuwe verzekering kiezen? Verzeker jij de pil?

De pil: verzekeren of beter zelf betalen?

Nieuwe verzekeringVeel Nederlanders zijn uitgebreid verzekerd. Dat geldt voornamelijk voor de zorgverzekering. In veel gevallen ben je meer premie kwijt aan een verzekering dan wat je er uiteindelijk voor terug krijgt. Bijvoorbeeld bij een tandartsverzekering of een aanvullende dekking voor je bril of lenzen. Maar ook de anticonceptiepil wordt vaak meeverzekerd, terwijl dit niet altijd loont. Informeer je goed als je een nieuwe verzekering kiest voor je gezin. Independer licht toe hoe het zit.

Vergoeding pil tot je 21ste

Voor verzekerden tot 21 jaar wordt de pil nog uit de basisverzekering vergoed. Voor jongeren onder de 18 wordt ook nog geen eigen risico gerekend, waardoor de pil voor hen dus ‘gratis’ is. Verzekerden vanaf 18 jaar betalen wel het eigen risico van 385 euro. Maak je dus geen andere zorgkosten en ben je tussen de 18 en 21 jaar, betaal je de pil ook zelf.

Aanvullende verzekering alleen voor pil is onvoordelig

De kosten van de pil verschillen per merk, maar liggen grofweg tussen de 10 en 40 euro per jaar. Voor een aanvullende verzekering betaal je al snel 70 euro per jaar. Een aanvullende verzekering specifiek voor de pil afsluiten, is dus onverstandig. Ondanks dat de pil dan vergoed wordt, betaal je hier een veel hogere premie voor. Meer hierover lees je op de website van Independer.

Meer aanvullende zorg nodig in je nieuwe verzekering?

Heb je sowieso een uitgebreid aanvullend pakket nodig? Bijvoorbeeld omdat je vaak naar de fysiotherapeut moet, veel medicijnen gebruikt of regelmatig een bezoek brengt aan een huidtherapeut? Dan zit in zo’n pakket vaak ook een vergoeding voor de pil. In dat geval is het natuurlijk mooi meegenomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.