Mamafiets, de zin en onzin van speciale fiets voor moeders

De zin en onzin van een mamafiets

MamafietsMoeders opgelet! Ben je op zoek naar een goed en geschikt transportmiddel om jouw kinderen mee te vervoeren? Dan is de mamafiets, ofwel moederfiets een ware uitkomst. Dagelijkse boodschappen of het naar school brengen van jouw kids wordt zo super makkelijk, veilig én goedkoop. Hoe fijn klinkt dat?! Denk er dan eens over na om een moederfiets te kopen. In dit artikel lees je meer over dit type fiets. Lees je mee?

De mamafiets

Heb je alleen een gewone damesfiets of andere stadsfiets in de schuur staan? Overweeg dan eens om een goede mamafiets aan te schaffen. Deze fiets is heeft namelijk vele voordelen. Ook mannen kunnen op een moederfiets fietsen, wat extra handig is. Zo kan je partner ook op de fiets met jullie kids.

Makkelijk fietsen

Een mamafiets is onmisbaar voor iedere moeder met kleine kinderen. Moederfietsen zijn voorzien van een lage instap waardoor het opstappen erg eenvoudig wordt en het fietsen met kinderzitjes toch comfortabel blijft. Dit type fiets is speciaal gemaakt om er met kleine kinderen op uit te gaan.

Veilig op pad

Fietsen met kinderenNaast dat een moederfiets erg makkelijk fietst met kleine kinderen voor- en achterop, is het ook nog eens veiliger. Mamafietsen zijn voorzien van een stevige standaard, waardoor jouw fiets goed blijft staan. Dat is natuurlijk erg belangrijk als er één of twee kinderen op je fiets zitten. Een normale fiets zal veel sneller omvallen. Ook kan een stuurslot op de moederfiets handig zijn, wat maakt dat het stuur niet gaat kantelen. Zo kun je jouw kids veilig in de kinderzitjes zetten en er weer uithalen, zonder dat de fiets gelijk omkiept.

Goedkoop vervoersmiddel

Naast een makkelijk en veilig vervoersmiddel, is de mamafiets ook een goedkoop vervoersmiddel. Natuurlijk kost de aanschaf wel wat, maar dit betaalt zich dubbel en dwars terug. Zou jij jouw auto vaker willen laten staan en liever de fiets pakken? De mamafiets is dan een uitstekende keuze en een goed alternatief voor de auto. Daarnaast zijn benzine- en parkeerkosten verleden tijd. Extra fijne bijkomstigheden: je lichaam krijgt voldoende beweging en je fietst heerlijk door de buitenlucht. Ook voor langere fietstochten met het hele gezin is de moederfiets super geschikt. Vind hier een leuke fietsroute en trek erop uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.