Lekker naar buiten met moederdag!

Naar buiten

moederdag activiteitenHet mooie weer komt eraan. Althans, dat is de voorspelling. En wat als de zon niet schijnt? Dan is het nog steeds heerlijk om tussen de buien door lekker naar buiten te gaan. Dus ook met moederdag is dat een goed idee. Niet alleen brengt dat ontspanning voor mama, ook papa en de kinderen kunnen dan hun energie goed kwijt en knappen op van een frisse neus.

De natuur in met moederdag

Leuke ideeën om mama te verrassen met moederdag? Natuurlijk vindt elke moeder het fijn om een zelfgemaakt cadeau te krijgen van haar kinderen. Het stiekem verstopte meesterwerkje, waar je kind weken voorpret mee had. Dat knutselwerkje dat je zoon of dochter met de eigen lieve handjes in elkaar zette. En papa mag een sieraad of een lekker geurtje geven. En veel lieve woorden in je oor fluisteren. En vooral zorgen zij er samen voor dat mama voor een dag niet alle taken op zich hoeft te nemen, waar zij altijd zo druk mee is. Op moederdag zorgt het gezin voor mama. Na een heerlijk ontbijt met uitgeperste sinaasappel en een gekookt eitje, kan het gezin mama meenemen de natuur in. Ook daar vervallen alle dagelijkse taken en kan iedereen genieten van rust. Er zijn mooie wandelingen te vinden online of misschien is het wel warm genoeg voor een ‘blote voeten pad’. Daar mag iedereen zijn schoenen uittrekken om het mos tussen de tenen te laten kriebelen. Ontspanning ten top.

Naar buiten in eigen tuin

naar buitenDat moederdag in mei valt maakt het ook een mooie gelegenheid om mama mooie planten voor in de tuin cadeau te doen. Een speciale roos, een bak eenjarigen of een vijgenboom. De tuin wordt ook steeds vaker als extra kamer ingericht. Met gemakkelijke luie stoelen en een verwarmd terras. En denk eens aan een mooie tuinposter op maat met jullie favoriete uitzicht. Ben je dol op de zee en de duinen? En loop je niet elke dag op het strand? Met dat uitzicht voel je bijna de zilte wind in je haren, gewoon in je eigen achtertuin. En omdat het moederdag is, helpt het hele gezin natuurlijk een handje mee in de tuin om deze zo gezellig mogelijk te maken!

Hoe ziet jouw ideale moederdag eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.