Verlies van een dierbare? Waardevolle manieren om te herdenken

verliesEen dierbare verliezen geeft veel verdriet in je leven. Verlies je jouw partner, een ouder, broer of zelfs jouw kind? Dat schud je leven behoorlijk door de war. Ze zeggen dat tijd alle wonden heelt, en het zal ook dragelijk worden op den duur. Maar vergeten doe je deze geliefde personen nooit. Er zal altijd een plek in je hart en gedachten blijven voor het deel van je leven dat je samen doorbracht. Daarom is het mooi en belangrijk voor jouw verwerking om deze herinnering min of meer tastbaar te maken. Met een ritueel, een speciale dag, een plek waar je heen kan of een urn om bij je te houden.

Urn of mini urn voor herdenking

Bij www.uitvaartuniq.nl vind je veel mooie urnen, die je online kunt bestellen. Urnen bij UitvaartUniq.nl zijn er in alle soorten en maten. Voor het selecteren van een tastbare herinnering in de vorm van een urn, wil je uitgebreid de tijd nemen. Het mag bijzonder zijn en je wilt telkens het gevoel hebben dat je de juiste keuze maakte om jouw dierbare te herinneren. Naast gewone urnen, vind je ook assieraden bij UitvaartUniq.nl en de zogenaamde mini-urnen. Ook deze zijn gemaakt van mooie materialen. De mini-urnen worden gebruikt als de as wel uitgestrooid wordt, maar je toch een kleine hoeveelheid van de as wilt bewaren. Of stel je voor dat een moeder drie kinderen achterlaat en zij willen elk een tastbare herinnering van haar bewaren. Dat kan dus allemaal.

Positieve herinneringen delen

Een dierbare verliezen is een van de moeilijkste dingen die een mens in het leven te verwerken kan krijgen. Het is dus belangrijk dat je met aandacht omgaat met verlies. Neem de tijd voor het verwerken. Tijd waarin je rouw kunt toelaten. En rust kunt nemen. Foto’s ophangen en kaarsjes branden. En naast eventueel een urn, ook andere tastbare herinneringen in ere houden. Schrijf met de pen waar je moeder mee schreef, kook met de pannen van je oma. Dan komen mooie herinneringen dagelijks bij je terug. Houd positieve herinneringen levend, zodat je op een dag ook lachen kunt om de leuke dingen die je samen meemaakte. De dingen blijven doen, die je ook samen deed en ook jullie verhalen delen met anderen. Zo blijft jouw dierbare voortleven door jou. En raak je elkaar niet kwijt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *