Het onmogelijke mogelijk maken

door: Prema Devi Ishaya, premadevi.com

‘Het kan niet’ zul je Bart niet snel horen zeggen. Als Bart iets wil, dan gaat hij ervoor, nu dus een training die hij graag wil gaan volgen. De wil is er absoluut, alleen de financiën zijn voor hem op dit moment niet toereikend om het te doen. Bart is erg toegewijd en vraagt zich dus af hoe hij het op dit moment wèl mogelijk kan maken.

Door ‘naar binnen te gaan’ probeerde hij de oplossing te vinden. Toen er na enige tijd nog geen oplossing kwam, ontstond er bij hem een lichte irritatie, ongeduld en wanhoop. ‘Waarom krijg ik geen antwoorden?’ Bart vroeg zich af of hij het wel goed deed, of dat het bij hem gewoon niet werkt. ‘Als je de antwoorden in jezelf kunt vinden, waarom werkt het dan niet bij mij?’, vroeg Bart toen aan mij.

“Het werkt wel”, zei ik hem, “het is alleen niet volledig. Ik zal het je uitleggen. Je deed het heel goed. Als je contact maakt met de rust in jezelf, dan kom je los van het chaotische nadenken, waardoor je je creatieve vermogen en je intuïtie vergroot. Van die plek van rust en neutraliteit kun je de signalen en/of kansen zien en benutten die voorbij komen. Zelfs Einstein zei dat zijn beste uitvindingen niet vanuit het denken kwamen, maar vanuit de stilte.

Als je echter een verwachting hebt over wanneer en wat voor briljant idee (een winnend staatslot in jouw geval) zou moeten komen, dan kan dit alleen maar leiden tot teleurstelling. Deze verwachting komt vanuit de mind en staat het creatieve proces in de weg. Net als bijvoorbeeld een kunstenaar weet dat het creatieve proces stopt op het moment dat hij/zij over zijn handelingen gaat nadenken. De kunst is dus, naar binnen gaan zonder verwachting en open ontvankelijk blijven voor wat je toekomt.

Maar dat is nog niet alles, actie is ook nodig! Wanneer je open en ontvankelijk bent, zie je de signalen en kansen die op je pad komen. Verankerd blijven met de rust en stilte in jezelf, zorgt ervoor dat je het vermogen hebt te onderscheiden wat werkelijke kansen zijn voor jou, zonder dat de mind je afleidt.

Stel je voor, je bent in een grote, vierkante gang in een kasteel, met overal om je heen allemaal gesloten deuren. Je kunt rustig gaan zitten en contact maken met jezelf en vervolgens wachten welke deur voor je open gaat, maar het is nog beter om vanuit het contact met jezelf actie te ondernemen: je voelt via je intuïtie welke deur je open wilt maken en die probeer je zelf te openen.

En wat als de deur niet open gaat (= het plan wat je had geeft niet het gewenste resultaat)? Als de deur niet open wil, of moeizaam, dan duw je ertegen. En nog wat harder, net zolang totdat je er alles aan gedaan hebt. Lukt het echt niet, dan ga je kijken naar een volgende deur. Gaat een deur wel open, maar is er ogenschijnlijk niets voor jou te vinden, check dan wel of je alle hoeken en gaten bekeken hebt.” 😉

We zijn hier niet om te wachten tot het Universum ons een gunst verleent.  We zijn hier om zelf te creëren vanuit het contact met onze bron en vanuit actie.
Je krijgt aanwijzingen als je ondernéémt, dingen in beweging zet. Een TomTom geeft je ook geen aanwijzing als je stil op de weg staat, wel als je beweegt.

Ik heb Bart als voorbeeld genomen, omdat meer mensen ervaren dat ze ‘niet genoeg hebben’. De combinatie ‘naar binnen gaan en actie ondernemen’ is echter ook van toepassing voor iets anders wat je graag wilt, maar wat voor jou onmogelijk lijkt. Heb geen verwachting wanneer het gebeurd moet zijn, of wanneer de oplossing zich zou moeten aandienen. Jouw taak is naar binnen gaan en actie ondernemen, totdat je het geen bereikt hebt, wat je wilt. Het geduld is makkelijker op te brengen als je erg toegewijd bent aan dat wat je wilt.

You will be rewarded, always.

© Prema Devi

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.