Home / Geluk & Balans / Goede voornemens? Zet stappen met het hele gezin

Goede voornemens? Zet stappen met het hele gezin

Goede voornemensHeb jij goede voornemens? Mooie dromen of doelen die je wilt bereiken? Misschien heb je deze met oud en nieuw vastgesteld of heb je ze al langer. En heb je deze ook al uitgesproken naar jouw gezin? Je stimuleert daarmee ook anderen om doelen te stellen en dromen waar te maken. En je kunt vragen om hulp van de mensen om je heen. Door erover te praten met je dierbaren, zet jij de eerste stap van droom naar werkelijkheid.

Tevreden zijn met wat er is

Ben je honderd procent tevreden met wat je nu hebt en hoe je nu leeft? Dat is de beste basis van waaruit je nog meer moois kunt manifesteren voor jezelf en je gezin. Tevredenheid is namelijk de beste bodem voor overvloed. En als je minder tevreden bent of het zelfs moeilijk hebt, dan heet dat ‘acceptatie’ van wat er nu is. Zonder de acceptatie kun je niet bouwen. Het is jouw fundament voor groei en het creëren van alles wat je wenst.

Samen doelen bereiken

Als je jouw dromen en doelen deelt met je gezin, zal je jouw partner en kinderen ook inspireren daarover na te denken. Leg niet alleen uit wat jij bereiken wilt, geef ook aan hoe je dat wilt doen en wat jij daarvoor nodig hebt. Misschien ben je er wat vaker niet omdat je een opleiding gaat volgen. Of misschien zijn er andere manieren waarop jouw gezin kan bijdragen aan jouw succes. Laat ook je partner en kinderen nadenken wat zij willen doen om hun eigen dromen te verwezenlijken en maak samen een visionboard.

Goede voornemens in beeld

Als je bij jouw goede voornemens beelden en korte teksten maakt, kan dat veel kracht geven om je doelen te bereiken. Een visionboard laat in simpele beelden zien waar jij heen wilt met je leven. Laat al je gezinsleden er één voor zichzelf maken. En maak er ook een voor het hele gezin. Laat van jullie doelen vervolgens posters drukken. Hang ze op in huis op een plek waar je deze vaak ziet. Zo word je elke dag herinnerd aan jouw persoonlijke of jullie gezamenlijke doelen. Dan bereik je ze sneller!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *