De illusie van probleemoplossing

door: Prema Devi Ishaya, www.brightpathconsultancy.com.

Het is mooi om te zien hoe het bewustzijn groeit waardoor mensen steeds meer in staat zijn te zien wat ánders kan, beter kan. Door deze verruimende blik willen mensen graag ‘dat wat anders kan’, aanpakken. Wat echter interessant is, is kijken waar de problemen ontstaan zijn, alvorens ze te willen oplossen.

Stress ontstaat omdat we willen dat dingen, situaties, personen, ánders zijn dan ze nu zijn. Hierdoor ontstaat een innerlijk conflict, in plaats van Flow.
We willen iets gaan doen en we denken na over oplossingen.

Echter, veel problemen ontstaan vanuit ons denken: het ego.
De overtuigingen en concepten waarmee het ego is opgebouwd, vertroebelen ons beeld op de realiteit en geven dus een beperkte visie weer. Ideeën en beslissingen worden gecreëerd en genomen vanuit dit ego, vanuit een beperkte visie.

Als je de problemen die zo ontstaan zijn gaat aanpakken, dan is dat slechts een tijdelijke oplossing. Het is zeg maar, dweilen met de kraan open. Hetzelfde probleem, misschien in een ander jasje, zal namelijk snel weer opkomen want de wortel van de problemen is niet weggenomen: de beperkte visie van het ego en de overtuiging dat dingen of situaties anders zouden moeten zijn.

Stel dat je leeft vanuit de oneindigheid van wie je bent – de kern die liefde is. Wat zou je dan creëren? Waarschijnlijk liefde, mededogen, plezier, vrede, etc. Er is geen beperkte meer gedachte die jou klein houdt; je ziet geen concurrentie, er is geen jaloezie, er is niets wat je hoort te doen en er is genoeg voor iedereen.

Wat zou je creëren vanuit deze staat van Zijn? En wat zou jouw bijdrage zijn aan de wereld?

Als je de perfectie ziet in hoe het Nu is, verdwijnt jouw stress. Je ziet nog steeds dat dingen beter kunnen, maar vanuit een andere energie. Als je problemen van jezelf of in de wereld tegemoet gaat met het idee dat het er niet mag zijn, dat het verkeerd is, dan kijk je niet vanuit perfectie en zul je meer geneigd zijn het vanuit het ego op te lossen (‘dweilen met de kraan open’).

Als je begint om bij jezelf de wortel van stress en problemen weg te nemen, help je de hele wereld. Door het in jezelf op te lossen, ben je een voorbeeld en inspiratie voor anderen om dat ook te doen.

Als je de wortel van het probleem aanpakt, zul je daadwerkelijk een verandering in gang zetten.

© Prema Devi Ishaya

Hoe doe je wat echt goed bij je past, iedere keer weer?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.