Zelf naaien voor je kindje, maak iets bijzonders!

zelf naaienAls je baby nog klein is draagt hij natuurlijk het liefst een comfortabele romper met een trappelpak. Maar zodra ze kunnen lopen is het een feest om die kleintjes in mooie kleertjes te steken. Je kunt natuurlijk van alles kant en klaar in de winkel kopen, maar je kunt ook zelf naaien. En iets leuks ontwerpen, dat niemand anders heeft. Nu ze nog klein zijn trekken ze alles nog aan wat jij bedenkt. Dus neem het ervan en maak iets bijzonders voor je kindje. En als ze al wel hun eigen ideeën hebben over wat mooi is, ontwerp dan eens samen met je kind een jurk of een broek. Kun je niet zelf naaien? Er is vast wel iemand in je omgeving die je daarbij kan helpen. Het is ook leuk om te leren en weer helemaal van ‘nu’.

Zelf naaien en ontwerpen

Als je zelf kunt naaien is alles mogelijk. Je neemt een bestaand patroon dat goed past en kunt deze op allerlei manieren aanpassen. Als je het lastig vindt een rits in te zetten of knoopsgaten te maken, werk dan met elastiek voor een broek en strikjes of drukkers voor het sluiten van een jurkje. Leef je uit. Zoek mooie plaatjes op internet of fantaseer erop los. Jouw kind zal zich er mooi in voelen, als jij er enthousiast over bent. En als ze het zelf bedacht hebben als ze wat ouder zijn, dan zijn ze er zeker blij mee. En nog trots op hun eigen ontwerp ook!

Welke materialen kies je?

Je kunt online allerlei stoffen kopen. Kies voor kinderen natuurlijke materialen, want die dragen het fijnst. Alleen echte wol kan soms kriebelen. Je kunt kiezen voor kleurrijke kinderstoffen van katoen met hartjes en bloemetjes. Mooie felle kleuren in allerlei designs. Maar je kunt ook een mooie stof van hoge kwaliteit nemen in een rustige kleur, zoals wit, beige of donkerblauw. Neem bijvoorbeeld voor de zomer een stevige pure linnen stof en maak er een broek van. Eventueel versierd met ruches. Of gebruik echte zijde voor een jurk. Je hebt voor die kleintjes niet veel meters nodig en je maakt dan echt iets bijzonders. Voor een feestelijke gelegenheid of gewoon voor in de zandbak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.