Fotoboek ontwerpen als een tijdschrift, handige tips!

Fotoboek ontwerpen

softcover-boeken-kaftHeb je dit jaar een mooie reis gemaakt in de zomer? En wil je een fotoboek maken? Of wil je aan het einde van elk jaar sowieso een leuk fotoboek maken. Om alle gebeurtenissen en herinneringen vast te leggen voor later. Natuurlijk is het de vraag hoe vaak je zo’n fotoboek nog pakt in de toekomst. Want elke dag en elk jaar brengt weer nieuwe ervaringen en herinneringen. Daarom is het zaak dat je een bijzonder fotoboek maakt. Een herinnering in tekst en beeld bijvoorbeeld. Als je leuke teksten erbij plaatst, gaat zo’n boek meer leven. Je maakt dan een soort tijdschrift in jaargangen. En als je de smaak te pakken hebt, kun je er zelfs meerdere per jaar maken.

De mooiste foto’s

Natuurlijk kies je voor een fotoboek de mooiste foto’s uit die je hebt. Maar het zijn vaak niet alleen de plaatjes die je ook op ansichtkaarten vindt, die je de mooiste herinneringen brengen. Het zijn ook de mensen die je ontmoette, dat eettentje waar je steeds naar terug ging tijdens je vakantie, of de grote wandelingen die je maakte, waarvan je voeten pijn deden. En wat denk je van de gekke bekken die je samen met je kind trok, toen je in een hangmat de slappe lach kreeg? Ik wil maar zeggen. Het zijn niet de mooie perfecte plaatjes of portretten die je de mooiste herinneringen geven. Dus kies je foto’s op basis van het leuke of bijzondere verhaal dat erbij hoort. Kies de foto’s van de momenten waarop je gelukkig was, of juist verdrietig of geschrokken. En vertel het verhaal erbij.

Het verhaal om te herinneren

fotoboek ontwerpenNaast leuke en bijzondere foto’s is het leuk om ook teksten in je fotoboek te schrijven. Je kunt er als het ware een tijdschrift van maken. Je kunt een voorbeeld van zo’n omslag zien op Reclameland.be. En ook kiezen voor een ‘soft cover’, net als een echt tijdschrift. Bij elke foto of op elke pagina een stukje tekst van grappige gebeurtenissen, die je misschien anders over een paar jaar vergeten bent. Schrijf op wat je aangreep, waar je moeite mee had, waar je blij om was. En wat je gevoel was op dat moment. Met wie was je? Wat deed je? En waarom was het een bijzonder moment? Zet er voornemens en dromen bij en kijk of je in de loop der jaren deze dromen hebt uit laten komen. Een tijdschrift in meerdere jaargangen met het verhaal van jouw leven en dat van je gezin. Dat is zeker leuk en aantrekkelijk om regelmatig in te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.