Home / Columns / Wonen: Ecochique

Wonen: Ecochique

door: Nathalie Geerts-Schalke, www.stylingconcepten.nl.
Mooie term vind ik zelf, bedacht voor alles wat verantwoord, ecologisch en duurzaam is en zeker niet valt in de categorie ‘geitenwollensok’. Ik draag onze planeet een warm hart toe en wil haar uit alle macht redden, maar wel in stijl graag. Ik wil dat chique pak, die mooie fauteuil en prachtige accessoires. Ik wil dat het volledig verantwoord geproduceerd is én een Prada-allure uitstraalt.
Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen ik toevallig stuitte op schitterende designer handtassen. Allemaal gemaakt van recyclede fiets- en autobanden. Prachtig, vakkundig en netjes in elkaar gestikt met een stoere chique nonchalante uitstraling. Omdat tassen nu eenmaal niet direct in mijn werklijn liggen, heb ik in overleg andere mogelijkheden en toepassingen bedacht. De dame in kwestie denkt mee, creëert nieuwe mogelijkheden, probeert nieuwe technieken en toepassingen. Heerlijk om mee te werken. Het resulteert in een klein beginassortiment dat ik direct heb kunnen toepassen in het theaterproject en graag aan iedereen wil laten zien.

CRISP biedt me de mogelijkheid om in de homebase in het HTC een etalage in te richten. Daarvan heb ik gretig gebruik gemaakt. Je ziet er een prachtige stoere poef van recyclede banden, daar op en bij mannelijke torso’s die ik gekregen heb van het Munttheater. Ze waren daar achtergebleven om in de container te verdwijnen. Nu schitteren zij als Golden Boy en Black Mamba. In een gekregen lijst kan ik laten zien wat ik doe. Toegegeven, de roosjes en het lint heb ik gekocht. De champagne tint paste perfect in het plaatje en verzacht de stoere uitstraling van de harde, donkere materialen. Een beetje yin bij het yang zeg maar. Ik ben trots op het resultaat dat precies laat zien waar Van Geerdts voor staat! Ecochique. Tijdens de aankomende najaarsbeurs te bewonderen in het HTC. Ik hoop dat je er net zo blij van wordt als ik.

Sneakpeek!?
Klik hier!

Inspirerende groet,

Nathalie Geerts-Schalke, www.stylingconcepten.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *