Vier redenen om ‘uit te stellen’

door: Yvonne de Bruin.
redenen om uit te stellen
Je moet wel uitstellen, toch? Met jouw drukke leven, kan dat bijna niet anders. Aan sommige dingen kom je gewoon niet toe. En dus geef je jezelf één van de volgende redenen om uit te stellen:

Ik verdien het om even te ontspannen

Je werkt de hele dag hard, dus mag je dan misschien ’s avonds en in het weekend doen waar je zin in hebt? Verplichtingen genoeg en je wilt ook nog een beetje leven.

Ik heb meer informatie nodig

Je wilt echt graag aan de slag met die studie, beginnen met het schrijven van dat boek, die wereldreis voorbereiden, maar nu nog even niet. Eerst doe je nog wat meer onderzoek. Dan kun je een betere keuze maken en krijg je tenminste geen spijt.

Ik heb genoeg andere dingen te doen

Je bent al druk genoeg, de hele dag ren je van hot naar haar en blus je brandjes. Dat is hard nodig, anders loopt alles in de soep. Die grote projecten komen wel een keer, maar nu even niet. Eerst even dat telefoontje en die e-mail beantwoorden.

Het kan later ook nog wel, tijd genoeg

Natuurlijk, het is belangrijk om aan dat project te beginnen, maar nu nog even niet, eerst andere dingen. Die deadline is tenslotte nog ver weg. Morgen of volgende week beginnen is vroeg genoeg.

Het zijn natuurlijk smoezen

Ergens besef je wel dat dit eigenlijk smoezen zijn. Natuurlijk is het wel degelijk belangrijk om te ontspannen, ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen. Soms heb je niet veel informatie om te beslissen en je hebt veel te doen. Inderdaad, zijn sommige dingen nu niet heel urgent, zo lijkt het.

Wat je vergeet is dat het daar helemaal niet om gaat. Het gaat er om te ontdekken wat je echt belangrijk vindt en dat te doen. Het gaat er ook om je verantwoordelijkheid te nemen en gewoon die administratie te doen, je oefeningen te doen of op te ruimen. Zonder weerstand.

Als je begint komt de tijd en energie vanzelf

Als je je weerstand loslaat, dan komt er vanzelf tijd en energie om wel die dingen te doen, die je nu uitstelt. Om alvast te beginnen met dat grote project, nu er nog tijd genoeg is. Omdat je weet waar je het voor doet. Omdat je kunt bepalen wat prioriteit heeft en je de motivatie hebt om daar ook echt aan te werken.

Een reactie

  1. Leuk om bij dit onderwerp stil te staan. Wat mij altijd helpt in dit soort situaties is me te realiseren dat het leven eindig is. Dus wat ik nog wil doen, niét uitstellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.