Nieuwe combinaties maken uit je eigen kledingkast: 7 tips

Uit de enquête die ik onlangs heb gehouden onder ambitieuze vrouwelijke ondernemers blijkt dat 76% van de vrouwen het lastig vindt om elke dag weer nieuwe combinaties te maken uit haar eigen kast. Ook vroegen de vrouwen hier veelal om in het gedeelte dat ze zelf in mochten vullen. Leek mij een mooie aanleiding om hier wat tips voor op een rijtje te zetten.

Ik geef je hieronder graag mijn belangrijkste tips om optimaal te combineren:

  1. Kies voor een aantal goede basis kledingstukken in je kast, en met basis bedoel ik effen kleding dus zonder print. Deze zijn het beste en makkelijkst te combineren.
  2. Als je thuis komt met een nieuw kledingstuk probeer deze dan gelijk op minimaal 3 verschillende manieren te combineren. Leg de combinatie uit op de grond/op je bed en maak er een foto van, voor jezelf, zodat je het terug kunt zoeken als je inspiratie nodig hebt.
  3. Doe eens een nagellak op (’s avonds) en probeer vanuit die kleur een nieuwe combinatie uit je eigen kast te maken. Kijk welke kleding mooi past bij je nagellak en verras jezelf!
  4. Koop eens een gekleurde maillot/panty of een met een print. Duik je kast in en maak vanuit hier een andere combinatie dan dat je normaliter doet.
  5. Kijk goed om je heen (op straat of op je werk), wie vind jij er fantastisch uitzien? En kijk of je dingen af en toe kunt kopiëren. Maak het uiteraard wel iets van jou, want het is belangrijk dat jij je eigen stijl durft te laten zien, alleen dan zul je stralen en opvallen.
  6. Download de app ‘What to Wear’, hier heb je dagelijks inspiratie voor nieuwe combinaties! Natuurlijk hoef je het niet klakkeloos te kopiëren maar het kan je wel op ideeën brengen voor een compleet nieuwe look.
  7.  Combineren is een kwestie van DOEN en DURVEN! Dus prik eens een half uurtje voor jezelf en geef jezelf de opdracht om nieuwe combinaties uit je eigen kast te maken. Maak er foto’s van en creëer zo je eigen inspiratie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.