Kinderboek Tractor Ted over de boerderij

Kinderboek over Tractor Ted

Kinderboek Tractor TedPopulaire kinderboeken van Tractor Ted nu ook in Nederland beschikbaar! Vanaf deze week zijn de succesvolle kinderboeken en DVD’s van Tractor Ted ook in Nederland beschikbaar. De Tractor Ted reeks is erop gericht om kinderen iets te leren over het leven op de boerderij. Denk hierbij aan de verschillende tractoren en machines, de dieren en waar bijvoorbeeld ons eten vandaan komt. Tractor Ted is bedacht door de Engelse Boer David Horler die afgelopen jaar in Engeland werd uitgeroepen tot Farmer of the year.

Alles over het boerenleven

Steeds meer (stads)kinderen zijn vervreemd van het leven op het platteland en weten niet goed waar ons eten vandaan komt. Toch vinden kinderen de machines op de boerderij en de verschillende dieren vaak heel interessant. Tractor Ted, een geanimeerde tractor afkomstig van het Engelse platteland, wil kinderen iets bijbrengen over het leven op de boerderij. Aan de hand van echte foto`s en video`s geeft hij in dit kinderboek kinderen een kijkje in de koeienstal, het kippenhok, op de akkers en vertelt hij precies hoe de (hooi)vork in de steel zit.

Tractor Ted naar Nederland

In Engeland is de groene tractor een groot succes. Ted bestaat ondertussen al meer dan 10 jaar. Het afgelopen jaar werden 60.000 Tractor Ted boeken en bijna 100.000 DVD`s verkocht. Op dit moment zijn er 4 Nederlandse titels in de vorm van een kinderboek beschikbaar, maar in de loop van tijd zullen de overige boeken en DVD`s worden uitgebracht. Daarnaast heeft Tractor Ted ook een uitgebreide lijn met kinderenproducten zoals regenlaarsjes, broodtrommels en drinkbekers. Vanaf vandaag zijn de boeken en DVD’s via Bol.com te bestellen.

Wie zit er achter Tractor Ted?

Schrijfster Alexandra Heard, zelf moeder van drie kinderen, zag hoe haar kids opleefden bij het zien van tractors op de boerderij en het leven op het platteland. In 2002 benaderde ze haar goede vriend en boer David Horler. Samen besloten ze het concept van Tractor Ted te ontwikkelen, het bleek een gat in de markt. Prioriteit van Tractor Ted was de educatie van kinderen, de verhalen van Tractor Ted zijn door Alexandra en David dan ook met de grootste zorg en detail geschreven en geproduceerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.