Hoe help ik mijn kind zindelijk worden?

door: Debby Mendelsohn, www.spelendzindelijk.nl.
Tegenwoordig dragen kinderen veel langer luiers dan vroeger. Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht kan je kind nog altijd voordat hij twee jaar oud is zindelijk zijn. Het zindelijk maken van kinderen is een onderdeel van de opvoeding, maar vreemd genoeg is veel kennis over hoe je dit onderdeel van de opvoeding kunt aanpakken verdwenen.

Zelf ben ik psycholoog, moeder van vijf kinderen (en een baby) en auteur van het boek: ‘Zindelijk maken is kinderspel’ (uitgeverij Forte). Bestel hier voor 12,95 bij bol.com Al mijn vijf kinderen waren voordat zij twee jaar oud waren dag en nacht zindelijk. De manier waarop ik het heb aangepakt wordt ook gebruikt door andere moeders met ervaring in het vroeg zindelijk maken van hun kinderen.

De methode heb ik opgeschreven in een vijf-stappenplan. De stappen lopen van hoe je je kindje op een potje kan laten zitten tot hoe je kindje overdag en ’s nachts zonder luier slaapt. De essentie van het boek is dat het leren van iets nieuws, zoals het zindelijk worden, het beste gaat wanneer het voor het kind leuk is. Daardoor ziet het kind naar de potjessessies uit en voorkom je strijd. In het boek wordt ook beschreven hoe je kunt omgaan met tegenvallers en hoe je het zindelijk maken kunt combineren met een baan buitenshuis.

Tenslotte hoop ik dat je na het lezen van het boekje ook merkt hoe het zindelijk maken van je kind kinder-spel is.

Debby Mendelsohn,
www.spelendzindelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.