boek: Druk, druk, druk

Onze kinderen staan onder druk. Met vallen en opstaan banen ze zich een weg door een leven vol avonturen, uitdagingen, verwachtingen, gevaren. Meestal gaat het goed, soms loopt er iets fout. Het aantal kinderen met problemen stijgt, ze klagen over chronische pijnen zonder aantoonbare oorzaak, jongeren vinden hun draai niet in het leven…
Dit boek gaat over veerkracht. Hoe leren we kinderen goed om te gaan met stress en druk? Hoe kunnen ze dagelijkse uitdagingen een plaats geven in hun leven? Veerkracht is geen tovermiddel dat ervoor zorgt dat alles lukt, maar het helpt wel om aan te pakken wat er hun pad kruist, zodat kleine hindernissen geen onoverkomelijke valkuilen worden. Veerkracht kun je aanleren, maar onmisbare medespelers zijn de familie, de school, een sociaal netwerk, verbondenheid en aanvaarding… Veerkracht leidt tot zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en verantwoordelijkheidszin. Veerkracht maakt kinderen groots.
Een boek voor alle ouders, leerkrachten en opvoeders die kinderen willen leren omgaan met stress. Met de nadruk op het geloof in de sterkte en de kracht van onze kinderen.
te koop bij bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.