Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding

Donderdag 23 juni 2011 organiseren de Rudolphstichting en Gezinshuis.com een interactieve thema-avond met pedagoog Micha de Winter. In zijn nieuwste boek ‘Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding. Van achter de voordeur naar verbinding en democratie’ pleit Micha de Winter voor een nieuwe pedagogische civil society. Een maatschappij waarin het maatschappelijke middenveld van buurt, school, kerk en verenigingsleven ook nadrukkelijk een rol spelen in de opvoeding van kinderen. In tegenstelling tot de huidige, vaak individualistische wijze van opvoeden.

Micha de Winter gaat tijdens deze lezing specifiek in op het belang van een pedagogische civil society voor jeugdzorg en jeugdbeleid. In het tweede deel van de avond ontdekken we met elkaar hoe jeugdzorg dit maatschappelijk middenveld optimaal kan inzetten. De avond is bedoeld voor iedereen die in de dagelijkse praktijk van jeugdzorg zoekt naar verbinding met de omgeving, zoals gezinshuisouders, pleegouders en andere professionals die in dit thema zijn geïnteresseerd. De entree bedraagt € 30,- per persoon.

Aanmelden
Er is een beperkt aantal plaatsen. Meldt u daarom tijdig aan via het aanmeldformulier. Hier leest u ook over de wijze van betaling.

Locatie en tijd
Op donderdagavond 23 juni 2011 bent u vanaf 19.00 uur welkom in dorpscentrum Glindster. De avond duurt van 19.30 – 22.00 uur.

 

Dorpscentrum Glindster vindt u aan Rudolphlaan 2, 3794 MZ De Glind. U kunt een routebeschrijving downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *