Laat je culinair verrassen tijdens Bourgondisch Beemster

Door: Irene van Gent, naturalbite.nl.

Op een unieke locatie, midden in de natuur, op het landgoed van Fort bij Spijkerboor wordt op zaterdag 7 en zondag 8 juli de tweede editie van culinair evenement Bourgondisch Beemster gehouden. Geheel in de stijl van gezellige Franse zomermarktjes, kunnen bezoekers bij tal van kraampjes hun maaltijd bij elkaar scharrelen en buiten “dineren”. Op het marktpleintje kunnen ze allerlei heerlijkheden kopen om thuis van te genieten.

De Beemsterpolder is niet alleen historisch en sociaal-geografisch een uniek gebied, maar ook culinair bijzonder. Binnen het omdijkte landschap worden allerlei prachtige producten geteeld en gekweekt, gefokt en gevangen, gerijpt, gebrouwen en gebakken. Reden genoeg om alle producenten van fruit en groenten, vlees en vis, kaas, bier, brood en nog veel meer lekkers voor één weekend bij elkaar te halen.

Lekker vers uit de regio!
Want wat is er mooier dan een bord te pakken en zelf de meest heerlijke gerechtjes uitkiezen? Wat denkt u van biologisch vlees dat ter plekke wordt gebraden of van vis zo vers als ’t maar kan? Wat wekt meer de eetlust op dan brood dat ter plekke wordt gebakken, fruit dat je tegemoet glimt en geurige kaas uit de regio. Om de kostelijke fruitdrankjes niet te vergeten, of een heerlijk fris biertje uit de Beemster of goed glas champagne! Er zijn demonstraties met rookoventjes, worst maken en natuurlijk het sabreren met zwaard en Champagne.

Het kan allemaal, initiatiefnemers Sandra Olij (Champagne & Co) en Alie Verhoeven (Xponent) hebben een keur aan producenten uit de Beemster uitgenodigd! Daarnaast is er een aantal andere regionale producenten uitgenodigd. Wat dacht u van Bart van Olphen van Fishes of Raymon Blokhuis van De Kooksalon?

Al die producenten laten de bezoekers van Bourgondische Beemster niet alleen proeven, maar geven ook tekst en uitleg over hun producten. Zo valt er niet alleen veel te genieten in en rondom het Fort, maar ook nog wat te leren. Voorts is er muziek en is er ook voor kinderen van alles te beleven. Schorten beschilderen, cup cakes decoreren en zelf brood bakken!

Taartenbakwedstrijd voor het goede doel
Op zondag wordt er een heuse taartenbakwedstrijd gehouden. Vindt u het leuk om taarten te bakken? Doe dan vooral mee!! De taarten worden door Jurriaan Geldersmans gejureerd!! Vervolgens worden de taartpunten verkocht en de opbrengst gaat naar een goed doel, welke u mede mag bepalen. Uiteraard is er voor de winnaar een prachtige prijs. Alle ingezonden recepten worden gebundeld, met foto’s uiteraard en in een E-book aan alle gasten uitgereikt!! Kijk voor meer informatie op de website bourgondischbuiten.nl.

Praktische informatie
Bourgondisch Beemster vindt plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli, van 15.00 tot 22.00 uur. De locatie is Fort bij Spijkerboor, Westdijk 46, 1464 PC, Westbeemster. Reserveren voor het culinaire evenement is noodzakelijk en kan via de site, daar vindt u ook het volledige programma. Met het entreebewijs (5 euro voor volwassenen, 3 euro voor kinderen, excl. res.kosten) ontvangen de kinderen een schort om te beschilderen en wat de volwassenen ontvangen is nog een verassing.

Zelf zal ik er ook staan met een kraam waar ik mijn boek Natuurlijk! Eten! verkoop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.