Resultaten Merel “Geen dieet en toch afvallen”

door: Eugenie Ruyters, www.smartcoach.nl.

Ik heb je adviezen opgevolgd en het volgende is gebeurd. Ik ben gestart met de zin: “Ik heb maat 38 en ik kan eten wat ik wil”. In eerste instantie klonk die zin ongelofelijk. Het kan natuurlijk niet dat je gewicht verliest enkel en alleen door het herhalen van een zin. Maar nu blijkt dat ik langzaam maar moeiteloos gewicht verloren heb. Als ik zo bedenk hoe dat komt dan moet ik zeggen dat ik bijna ongemerkt mijn eetpatroon heb gewijzigd. Ik eet alleen nog waar ik echt zin in heb. Ik stop met eten als ik genoeg heb en ik eet helemaal niets meer wat niet smaakt.
Daarnaast ben ik actiever. Ik neem de trap, sport 1 keer in de week, fiets naar school en naar mijn werk. Ook heb ik je advies over de eetbuien opgevolgd. Alhoewel dat in het begin erg moeizaam was ben ik bij iedere eetbui gaan zitten en ik heb mezelf afgevraagd: “waarom wil ik nu eten?”. En na een tijdje kwam ik er iedere keer achter wat me dwars zat. De ene keer voelde ik me ontzettend eenzaam. De andere keer at ik gewoon uit verveling en soms voelde ik me ontzettend tekort gedaan. Deze gevoelens hebben mij duidelijk gemaakt dat ik wat dingen in mijn leven moet wijzigen. En dat heb ik gedaan. Ik heb besloten dat ik meer bevrediging in mijn leven zoek. Ik ben nu met vrijwilligerswerk gestart. Ik weet nog niet of dat het is maar het is een start. Ook heb ik besloten dat ik niet meer met mensen om wil gaan die mij telkens een slecht gevoel geven. Het resultaat is dat ik veel minder eetbuien heb.

Nu ik dit zo opschrijf realiseer ik me pas dat mijn leven in totaliteit verbeterd is terwijl mijn inzet alleen mijn gewicht was. Ik weet nu dat ik mijn doel ga bereiken. Ik heb maat 38 en ik kan eten wat ik wil! Ik ben er nog niet maar ik kom er nu wel. Mij maken ze niets meer wijs. Bedankt voor alles Eugenie.

Merel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.