Recept: aardbeiensmoothie

Door: Eva van Nieuwbrug, age-well.nl.

Deze zomerse smoothie kun je bijna weer maken met echte verse Hollandse aardbeien. Het mooie van deze smoothie is dat het een lage glycimische index heeft, dus goed voor je bloedsuikerspiegel!

150 gram aardbeien (of meer)
1 eetlepel witte amandelpasta of witte cashewpasta
Een theelepel spirulina
0,5 avocado
Een mespuntje stevia
Water of amandelmelk

Blend eerst de aardbeien en de avocado met een heel klein beetje water, voeg dan de spirulina, stevia en wat meer water toe en blend opnieuw. Als je een voorraadje mee wilt nemen verdubbel dan de hoeveelheid. Je kunt de smaak van de smoothies zoeter krijgen door een beetje stevia er in te doen. Niet meer dan een mespuntje of een paar druppels, want het wordt gauw te veel. Voor veel mensen verteert een smoothie zonder vet te snel. Om meer bodem te geven voeg je er dan een vet en/of eiwitbron aan toe. Een vetbron is bijvoorbeeld avocado, een eiwitbron is bijvoorbeeld spirulina. Amandelmelk of amandelpasta heeft zowel vet en eiwit in zich en is rijk aan calcium.
Als bijkomend voordeel heeft het toevoegen van eiwit en vet dat de bloedsuikerspiegel langzamer stijgt. Daardoor krijg je minder snel trek en oxideert de smoothie langzamer. Daardoor is deze langer houdbaar. Een smoothie als deze bevat onder andere mineralen, vitamine C en E, anti-oxidanten en calcium. Een goed begin van de dag dus! Maak de smoothie zo dik of vloeibaar als je wilt.

2 reacties

  1. Bedankt, ziet er heerlijk uit.

  2. Een heerlijke smoothie van een geweldige deskundige!
    Eva heeft al veel clienten bij ons in de praktijk op haar eerlijke en doeltreffende manier geholpen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.