Home / Kind & Puber / Kinderen en allergie, waar kun je rekening mee houden?

Kinderen en allergie, waar kun je rekening mee houden?

Kinderen en allergie

Kinderen en allergieSteeds meer kinderen hebben last van allergie. Op allerlei allergenen kan het lichaam van een klein kind vrij heftig reageren. Het kan in voeding liggen of gewoon in huis. Sommige kleine kinderen verdragen geen koemelk. En noten kunnen ook veel allergische reacties veroorzaken. Hoe het precies komt dat het vaker voorkomt dan vroeger, weten we niet. Het is belangrijk je kind te beschermen tegen de stoffen waar het allergisch voor is. Maar wat kun je doen als je kindje allergisch is voor bijvoorbeeld huisstofmijt? Kinderen en allergie? Zorg dat je weet wat de boosdoener is en neem maatregelen.

Huisstofmijt allergie

De sterkste tekenen van een allergie voor huisstofmijt, ervaar je in het najaar. Dan gaat in huis de verwarming weer aan en merkt een allergisch kind dat aan de luchtwegen. Het is niet gemakkelijk je kind helemaal te beschermen tegen huisstofmijt, want het is overal in huis te vinden. Deze kleine beestjes zitten in beddengoed, en hun uitwerpselen hangen in de lucht en dwarrelen op de grond. En toch kun je maatregelen nemen om deze beestjes de baas te blijven en je kind meer klachtenvrij te houden.

Stofzuigen en meer

Natuurlijk is het belangrijk om goed te stofzuigen in je huis als je weet dat je kind allergisch is voor huisstofmijt. Maar ook het beddengoed is van belang. Anti allergische hoofdkussens en bijvoorbeeld zijden beddengoed helpen goed om van het bed een veilige plek te maken voor je kind. Neem geen tapijt, maar plaats laminaat of een houten vloer. En gordijnen zijn ook echte stofvangers. Vervang deze voor jaloezieën, die gemakkelijk afneembaar zijn. Deze kun je bijvoorbeeld bestellen bij Doehetbudget.nl. Als je deze stappen neemt zal je kindje zeker minder klachten vertonen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *