Home / Columns / Erkenning van je moederschap, thuis en op je werk!

Erkenning van je moederschap, thuis en op je werk!

door: Wenda Verhoog-Flier van www.verhoogconsult.nl.
Naast mij in een opleiding die ik volg om mij als loopbaancoach en als mens verder te ontwikkelen, zit een lieve vrouw die moeder is en graag een tweede kindje wil. Aan mijn zijde zit een ervaren hoog opgeleide professional die de directie van een onderwijsinstelling coacht. Voel je wat er gebeurt als je beide zinnen leest? Naast mij zit een en dezelfde vrouw!Ze worstelt. Ze wil resultaten boeken in haar werk en ze wil meer tijd met haar peutertje doorbrengen. Haar wens is de rust in haar gezin te bewaren, zodat iedereen gedijt. Ze zoekt naar balans, voelt zich tekortschieten en ik herken mezelf in haar.

Het is moeilijk jezelf te bewijzen in je werk als je (jonge) kinderen hebt. Kan ik het maken om minder uren te werken? Ga ik naar een belangrijke vergadering die in de avond plaatsvindt? Maar dan kan ik mijn kind niet naar bed brengen. Waar leg ik mijn prioriteiten? En krijgen mijn gezin en mijn werk wel voldoende aandacht van mij als ik mijn tijd verdeel? Ben ik zowel thuis als op mijn werk scherp, alert en geconcentreerd?

Het zijn vragen die ons doen twijfelen aan onszelf en onze keuzes. Maar sta er eens bij stil dat je in je moederschap talenten ontwikkelt die juist te gebruiken zijn in je werk. Je bent moeder. Je begeleidt kinderen bij de start van het leven! Dat vergt aandacht, rust en organisatietalent. En niet te vergeten timemanagement en het stellen van prioriteiten. Vaardigheden en kwaliteiten die goed van pas komen op de werkvloer.

Hoe integreer je het moederschap in je werk? Ik geef een voorbeeld uit mijn eigen leven. Ik zit in een coachgesprek en voel mededogen voor het verhaal van een cliënt. Ik kan luisteren zonder mijn eigen gedachten tussendoor te laten komen. Rustig, met alle aandacht. Als moeder oefen ik dat regelmatig. Er is geen onderscheid tussen thuis en werk. Ik ben mezelf: als loopbaancoach, maar ook als ondernemer en moeder.

En als je een periode minder kunt werken omdat zorgtaken thuis aandacht opeisen, dan is dat maar zo. Voor jou, je gezin en voor de samenleving kan het heel goed zijn dat je er bent voor je kinderen. Voor het moment. In het hier en nu. Met alle aandacht, tijd en rust. Zonder rinkelende telefoon en zoemende laptop.

Het is goed om erkenning van je rol als moeder te krijgen. Niet alleen van anderen, maar juist van jezelf. Ik merk dat we het moederschap als iets vanzelfsprekends wegmoffelen en zeggen: dat hoort erbij. Vervolgens cijferen we onszelf weg op de arbeidsmarkt. Voelen we ons geen volwaardige werknemer omdat we moeder zijn. Maar juist dankzij ons moederschap ontwikkelen we vaardigheden, kwaliteiten en eigenschappen die zo bruikbaar zijn in een baan. Erken deze in jezelf. Dan volgt de rest van de wereld vanzelf.

Welke keuzes voor talenten, werk en kinderen werken voor jou? Wat levert het je op en hoeveel kost het je? Wat is voor jou een prettige manier om je balans te vinden? Als je er zelf niet uitkomt, kan coaching helpen. Meer informatie of een vrijblijvende afspraak maken?  Neem contact op met loopbaancoach Wenda Verhoog-Flier, info@verhoogconsult.nl. Kijk voor meer informatie en de gratis nieuwsbrief op: www.verhoogconsult.nl

Een reactie

  1. Ik kan me deze twee-deling van moeders wel voorstellen, maar heb zelf de keuze gemaakt, eerst te stoppen met werken. Ik zorg voor onze 3 kinderen, doe gedeeltelijke boekhouding in ons bedrijf. Eigelijk zorg ik ervoor dat mijn man het bedrijf kan leidden, wat inhoud dag en nacht bereikbaar zijn. Maar wat ik doe ziet niemand, dus erkenning is er weinig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *