Stichting Mukomeze: ‘Empower her’

In de nationale taal van Rwanda, betekent Mukomeze ‘empower her’ oftewel ‘sterk haar’. Stichting Mukomeze probeert de levensomstandigheden te verbeteren van vrouwen en meisjes die verkrachting en andere vormen van seksueel geweld tijdens de genocide van 1994 in Rwanda hebben overleefd.

  • Tijdens de 100 dagen durende genocide in Rwanda zijn naar schatting 250.000 tot 500.000 met name Tutsivrouwen en meisjes op brute wijze verkracht en hebben zij andere vormen van seksueel geweld moeten doorstaan. De overlevenden van dit seksuele geweld ondervinden nog steeds de gevolgen hiervan. Zij leiden door o.a. stigmatisatie en HIV/aids vaak een uitzichtloos bestaan (zo’n 70% van de overlevenden van seksueel geweld is besmet met HIV). Het is echter nog niet te laat om hoop te brengen in de levens van deze vrouwen en meisjes.

Om hoop te brengen in de levens van deze vrouwen is Stichting Mukomeze opgericht. Het doel van Stichting Mukomeze is een positieve impact te geven aan de levens van deze vrouwen en meisjes door hen fysiek, psychologisch, materieel, sociaal en spiritueel te steunen om zo bij te dragen aan hun ‘empowerment’. Stichting Mukomeze ondersteunt deze vrouwen en meisjes via een partnerorganisatie in Rwanda, te weten Solace Ministries.

Voor meer informatie over Stichting Mukomeze, ga naar www.mukomeze.nl

Voor meer informatie over het boek “The Men Who Killed Me: Rwandan Survivors of Sexual Violence” (Douglas & McIntyre, april 2009) met 17 getuigenissen van overlevenden van seksueel geweld en waarvan de auteursopbrengsten naar Stichting Mukomeze gaan, ga naar www.menwhokilledme.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.