Home / Artikelen / Worstel jij ook met de kosten voor de vakantie? Ga kamperen in Italië!

Worstel jij ook met de kosten voor de vakantie? Ga kamperen in Italië!

Nu vrijwel iedereen wat meer moeite heeft om de eindjes bij elkaar te knopen wordt de zomervakantie meer dan ooit een sluitpost. Je kan wel besluiten om tien dagen weg te gaan in plaats van de drie weken die je gewoonlijk op vakantie gaat, maar vergeet niet dat zo’n vakantie niet alleen leuk is maar ook hard nodig voor jou en je gezin om lekker uit te rusten en je weer op te laden. Dus, waarom zou je niet eens gaan nadenken over kamperen? Als je kijkt naar de schitterend gelegen campings in Italië, die bol staan van de luxe faciliteiten, ben je al snel om. Het kost je een smak minder geld. Probeer het eens, het zou je misschien verbazen, maar het zou goed kunnen dat je daarna niet anders meer wilt, ook niet als de economie weer aantrekt.

Oudste toeristische bestemming
Bij het mooie Lago Maggiore, één van de eerste toeristische bestemmingen ter wereld, vindt je bijvoorbeeld camping Isolino. Deze wordt omringd door een indrukwekkend berglandschap en heeft een zandstrand dat langzaam afloopt in het Lago Maggiore. Er zijn veel mogelijkheden voor watersport en op de camping zelf is een groot zwembad, dus de kinderen zul je niet horen klagen.

Lago Maggiore
Het Lago Maggiore is speciaal aanbevolen voor liefhebbers van natuur. Het meer ligt in een bergachtig gebied, met aan de grens tussen Italië en Zwitserland enkele van de hoogste Alpen. De oevers bij Stresa en Baveno zijn de habitat van de jet-set. Vanuit Stresa heb je een magnifiek uitzicht op de drie Borromeïsche eilanden. Hier zijn schitterende palazzo’s gebouwd met imponerende tuinen. Maccagno Superiore is een van de mooiste stadjes aan de kust van het Lago Maggiore. Het ligt vlakbij de dorpjes Germignaga, Maccagno Superiore and Caldè, waar een schitterend strand is. Het levendige stadje Luino is heeft de grootste openluchtmarkt van Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *