Rijk voor iedereen!, de trend is klassiek.

door: www.wonenis.nl.

Een groot huis met alles er op en eraan, wie droomt daar niet van? Voornamelijk in de winter verlangen we naar een intieme sfeer in huis het liefst met veel luxe en comfort. Maar om als een echte ‘koning in Frankrijk’ te wonen hoeven we gelukkig niet de grens over. De allernieuwste trends op interieurgebied laten een scala aan stijlvolle meubels, decoratieve stoffen, Perzische tapijten, kroonluchters, zilveren kandelaren en het fijnste porseleinen servies de revue passeren. Genoeg om de klassieke sferen van weleer te doen herleven en uw droomhuis tot een realiteit te maken. Het meest hippe interieur van dit moment is dan ook het ‘nieuwe’ klassiek. Een op-en-top vorstelijke stijl met een klein snufje Zuid-Amerikaanse glamour.
Chique, ingetogen warme kleuren zijn favoriet en worden gecombineerd met rijke materialen. Uw klassieke zitkamer, slaap- of eetkamer krijgt een hedendaagse uitstraling door een mix van romantische ronde vormen en strakke belijningen.

Donkere tijden
Het creëren van een intieme, klassieke sfeer begint met de toepassing van de nieuwste trendkleuren. Donker is de leidraad met zwart, antraciet en donkerbruin als basis. Door te spelen met uiteenlopende glansgraden in het decoreren van wanden en vloeren krijg je decoratieve effecten waardoor de kamer tot leven komt. Kies bijvoorbeeld voor een bruin-grijze muurverf met extra matte finish. Traditionele klassieke muurverven bevatten 30% meer kleurpigmenten waardoor een krijtachtige optiek ontstaat en er veel meer diepte in de kleur zit. Prachtig in combinatie met een muur die met een zwarte aflakverf in de glansgraden half glans of hoogglans is gedecoreerd. Houten planken, parket of laminaat in donkere houtsoorten zoals wengé, noten, palissander en donker gebeitst eiken, passen het beste in het nieuw klassiek woonbeeld. Ook donkergekleurde Belgisch hardstenen tegels of keramische tegels met dezelfde optiek geven een rustige basislook. Vanzelfsprekend mag een rijk gedecoreerde kleed niet ontbreken. De Ziegler is een met de hand gemaakt Perzisch tapijt uit Pakistan. De mooie antieke uitstraling komt omdat de wollen garens met natuurlijke, plantaardige verfstoffen worden gekleurd. Een grote vierkante salontafel is onmisbaar in de zitkamer en door te kiezen voor een helder glazen blad ontstaat een luchtig en ruimtelijk effect. Het dessin in het kleed is op deze manier ook nog eens in zijn geheel te bewonderen.

Mix met oud en nieuw
Het in één ruimte mixen van verschillende stijlen, het zogeheten eclecticisme, is op meubelgebied de belangrijkste tendens. Hierbij is het niét de bedoeling dat alle stijlen uit het verleden komen. Juist de ongedwongen mix van modern en antiek is van deze tijd. De moderne driezitsbank is met een ijzersterke antracietkleurige stof -tijdloos én praktisch!- gestoffeerd en krijgt een sjiek accent door de ranke lendenkussens die gemaakt zijn van een klassieke damaststof waar ook de gordijnen weer van gemaakt zijn. Een met leer beklede fauteuil met crocoprint staat extra stoer naast een romantisch Louis XVI fauteuiltje gedecoreerd met een dessinstof met bloemmotief. Een gevaar van het mixen van oude en nieuwe stijlen is dat er een rommelig geheel ontstaat. Een garantie voor een weliswaar trendy maar ook mooi op elkaar afgestemd interieur is het kiezen van een aantal basis meubelstukken die uit een gecoördineerde collectie komen. De klassiek ingerichte kamer krijgt daardoor een hippe uitstraling.

Voor meer beeld en verkoopinformatie kijk op:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *