Handige tips om zorgeloos met kinderen op reis te gaan

Samen met je kinderen op vakantie? Heerlijk toch! Of je nu verblijft in een bungalowpark in Nederland of een hotel in het buitenland:  als je met kinderen van huis gaat, is het belangrijk dat je alles goed voorbereidt. Voor het geval dat… Hier volgt een overzicht met handige tips zodat iedereen van een zorgeloze vakantie kan genieten.

Bescherming tegen de zon
Of je nu in Nederland blijft of liever ver weg op avontuur gaat, het is belangrijk om zonder zorgen te kunnen zonnen. Er is speciale strand- en zwemkleding die dezelfde werking heeft als zonnebrandmiddelen, de zogenaamde UV-kleding.  Op http://www.odiezon.nl vind je alles wat je maar nodig hebt om jong en oud te beschermen tegen overmatige blootstelling aan de zon. Zoek nu de zon maar op!

Bescherming tegen ziekte
Als je verder van huis gaat, is het misschien nodig om te informeren naar vaccinaties die nodig zijn voor de vakantiebestemming die je hebt gekozen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om voor bepaalde landen in Oost-Europa een vaccinatie voor tekenencefalitis te halen. En voor reizen naar Turkije en Tunesië wordt een vaccinatie voor difterie, tetanus en polio aangeraden. Je kunt dit allemaal nalezen op http://www.lievervaccineren.nl. Vergeet niet dat vaccinaties ruim van tevoren moeten worden toegediend om de gewenste bescherming te kunnen bieden.

Voorkomen is altijd beter dan genezen
Neem dan ook een aantal zaken mee die bijna altijd van pas komen. Hier volgt een lijstje met veel voorkomende vakantiekwaaltjes:
Diarree – hiervoor bestaan sachets met zout en glucose, speciaal met een lekker smaakje voor kinderen, zodat de kleintjes niet uitdrogen door vochtverlies.

Muggenbeten – middelen tegen muggenbeten bevatten DEET, een insectenwerende chemische stof die heel goed werkt, maar licht giftig is. Omdat kleine kinderen regelmatig hun handjes in hun mond stoppen is er voor hen een middel dat weinig DEET bevat. Bij het slapen, zowel overdag als ’s nachts, is het handig een klamboe te gebruiken om muggenbeten te voorkomen.

Tekenbeten – teken en andere kleine insecten leven in dicht struikgewas, in de bossen en in de duinen. Soms ook in je eigen achtertuin. Het komt steeds vaker voor dat teken de besmettelijke ziekte van Lyme overbrengen als zij zich in de huid vastzuigen. Je kunt de teek met een speciaal tekentangetje verwijderen, waarna je het wondje direct met alcohol moet ontsmetten.

Hondenbeten – het lijken schattig beestjes, maar toch kunnen honden soms bijten. In sommige landen binnen Europa komt hondsdolheid voor. Ga dus bij een beet voor alle zekerheid even naar de dokter.

Neem een goede verbanddoos mee voor allerlei andere mogelijke kwaaltjes. Daarin mogen een aantal dingen niet ontbreken, zoals: een thermometer, pleisters, een neusspray met zoutoplossing, norit, een zalfje met arnica tegen builen en blauwe plekken, een desinfecterend middel, en middeltjes tegen reisziekte of oorpijn. Als je kinderen medicijnen gebruiken, moet je er natuurlijk voor zorgen dat je daarvan een extra voorraad meeneemt.

Maar wat je ook gaat doen en waar je ook met je kinderen naartoe gaat, vergeet vooral niet hun lievelingsknuffel mee te nemen! Als je die vergeet, kan je de koffers weer pakken. Veel vakantieplezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *