Stoppen met roken moeilijk? Bouw af met e-liquids

Stoppen met roken? Een goed begin van 2021. Maar hoe dan?

Stoppen met roken is voor veel rokers moeilijk. Er wordt wel eens gezegd dat nicotine een van de lastigste verslavingen is om vanaf te komen. Daarom raad ik altijd aan om dit met je huisarts te bespreken. Er zijn verschillende mogelijkheden om het stoppen makkelijker te maken. Voor sommige rokers is langzaam afbouwen een goed idee. Zeker als je veel rookt, kun je daarmee een cold turkey voorkomen. Behalve de verslaving aan nicotine is er ook nog de gewoonte van ‘iets in je handen hebben’, die je af mag leren. Steeds meer rokers stappen eerst over op een elektrische sigaret, om daarna helemaal te stoppen. Deze is minder ongezond en je kunt de hoeveelheid nicotine die je gebruikt langzaam afbouwen.

Stoppen met roken door e-liquids

Een elektrische sigaret is er in verschillende smaken die je uit kunt proberen. Kom er eerst achter wat jij het lekkerst vindt. Lekker genoeg om deze te vervangen voor je gewone sigaretten. Er zijn veel verschillende smaakjes die je kan uitproberen. Maar voor dat je de liquids gaat uitproberen is het wel handig om het een en ander hier over te weten. Wil je meer weten over e-liquids? Lees deze blog dan verder, wij vertellen hier namelijk meer over.

De houdbaarheidsdatum van e-liquid

Je hebt er vast niet over na gedacht, maar op e-liquid zit ook een houdbaarheidsdatum. En die is te vinden op de achterkant van de verpakking. Deze houdbaarheidsdatum is geen datum die strikt is. Als je liquid gebruikt die iets over de datum is, is zeker geen probleem. En je hoeft je dan ook geen zorgen te maken. Je wordt er namelijk niet ziek van, maar een ding wat wel verandert na de houdbaarheidsdatum is de smaak. De smaak wordt namelijk een stuk minder sterk. Waardoor het vapen waarschijnlijk minder lekker is.

Dit moet je niet doen met de liquid

De algemene houdbaarheidsdatum is ongeveer 2 jaar. Maar dit is de datum als je er niks geks mee doet. Je moet de liquid namelijk niet vol in de zon laten staan, of bijvoorbeeld in de kou laten liggen. Hierdoor wordt de liquid een stuk minder betrouwbaar. Onze tip is dan ook om de liquid in een la of kast te bewaren, op kamertemperatuur. Op deze manier blijft de smaak het langst goed.

Welke smaak kies jij?

Nu je weet wat de effecten kunnen zijn en wat je moet doen om de liquid te bewaren is het tijd om e-liquids uit te zoeken. Er zijn veel partijen waar je dit kan halen, en dus ook veel verschillende smaken. Denk aan; fruit smaken, koffie smaken of de gewone menthol smaken. Maar het is ook mogelijk om eigen liquids te maken, en dit is voornamelijk handig als je op zoek bent naar een nieuwe smaak die je nog niet eerder hebt gehad. En natuurlijk zijn er liquids met een bepaalde hoeveelheid nicotine, die je kunt gebruiken om je rookverslaving af te bouwen. Stem deze af op de hoeveelheid, die je normaal rookte. En neem elke paar weken een lichtere versie. Tot je helemaal geen nicotine meer nodig hebt.

Webshops voor vapen

Wil je meer weten over de liquids? Of over e-smokers? Neem dan eens een kijkje op een dergelijke webshop, bijvoorbeeld SmokeSmarter. Deze partij heeft veel informatie op de website staan, hierdoor wordt je waarschijnlijk al aardig op weg geholpen. Maar als je nog een vraag hebt kun je gerust contact opnemen met een van de experts. Ze helpen je namelijk graag verder!

Succes met stoppen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *